Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Lindens gruppbostad bidrar till Musikhjälpen

Musikhjälpen pågår i Lund mellan den 10 - 16 december och årets tema handlar om personer med funktionsnedsättning. På Lindens gruppbostad i Ängelholm har det pärlats armband som kommer att säljas på Funktionsstöds kontor den 29 november. Inkomsterna från försäljningen kommer gemensamt lämnas över i glasburen i Lund.     

Detta brinner vi för

Temat för musikhjälpen 2018 är Allas rätt att funka olika.

–Det är något vi verkligen brinner för. Vi blev riktigt taggade och bestämde oss för att trä armband med viktiga budskap på, för att sedan sälja dem. De pengar vi får in kommer vi sedan, allihop, åka ner till Lund med och lämna direkt i glasburen, säger Jenny Engdahl, enhetschef inom verksamhetsområde funktionsstöd.

Under projektet har alla bidragit på olika sätt och haft olika favoritsysslor. Vissa har pärlat armband, en del har varit hejarklack och andra har skött reklam och försäljning. 

Varför behövs insamlingen?

I gruppen har man pratat om vad pengarna går till. Det finns cirka en miljon människor med funktionsnedsättning i världen. Av dessa bor 4 av 5 i länder där fattigdom, undernäring, vitaminbrist, sjukdom och skador är vanliga orsaker. Många lever också fattigt på grund av sin funktionsnedsättning och saknar möjlighet att försörja sig.

–Vi kan nu vara med och bidra till att de får bättre tillgång till vård, stöd och utbildning, och på så vis skapa sig en bättre framtid, menar Jenny Engdahl.

Du kan hjälpa

Om du också vill bidra så kan du köpa de fina armbanden som Lindens gruppbostad har tillverkat. Alla är nämligen hjärtligt välkomna till Funktionsstöds kontor den 29 november.

Armbanden kostar 50 kr styck och kommer att säljas kl. 12.30 på Västersjögatan 20, torsdagen den 29/11. Passa på att hjälpa genom ditt köp!

Vackra armband med tänkvärda texter

Så här ser de vackra armbanden ut med tänkvärda texter som exempelvis "Gilla olika", "Alla kan" och "Var dig själv"