Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Kronprinsessans Ängelholmsbesök fick uppmärksamhet internationellt

Den 16 november besökte kronprinsessan Victoria Ängelholm för att ta del av Aktivitets förebyggers arbete. Under besöket testade kronprinsessan på karate, något som blev uppmärksammat såväl i Sverige som internationellt.

– Det var väldigt häftigt att ha kronprinsessan här och att hon fick se hur vi arbetade, säger Maja Arvidsson, samordnare och initiativtagare till Aktivitet förebygger.

Besöket fick stor spridning, både i svensk och internationell press.

–Jag har sett bilderna när hon tränar karate i allt från spanska, ryska och engelska tidningar, säger Maja Arvidsson.

Bakgrunden till besöket är att Aktivitet förebygger var och presenterade sitt arbete på Pep Forum i Stockholm tidigare i höstas. Pep Forum är en del av Generation Pep där kronprinsessparet är initiativtagare. Deras presentation i huvudstaden imponerade så pass mycket att ett besök bokades in kort därefter.

Samarbetet mellan Aktivitet förebygger och generation Pep ser ut att fortsätta och redan nu pågår planer för en uppföljning.

– Många har hört av sig och vill veta mer. Jag kan inte säga så mycket än så just nu, men vi har några spännande planer längre fram, säger Maja Arvidsson.

Aktivitet förebygger (AF) arbetar med idrott och hälsa för barn och unga. Det är ett samarbete mellan Ängelholms kommun, civilsamhället och näringslivet där det förebyggande arbetet sätts i fokus.

Läs mer om arbetet inom aktivitet förebygger här:

www.engelholm.se/aktivitetforebyggerlänk till annan webbplats

 

Kronprinsessan testade på karate i Ängelholm. Det fick stor spridning i hela världen.

Kronprinsessan testade på karate i Ängelholm. Det fick stor spridning i hela världen. FOTO: TT