Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

700 jobb på årets jobbmässa

Förra året blev en stor succé och i år är Ängelholms jobbmässa, Jobb19, tillbaka med mer än 40 utställare och fler än 700 jobb att söka. Vi passade på att prata med projektledarna inför årets mässa den 7 februari som i år flyttar till Lindab Arena.

Den 7 februari med start klockan 14:00 är det dags. Jobb19 är jobbmässan som samlar företag som behöver rekrytera och dig som arbetssökande.

– Det är både för de som står utan jobb som behöver komma in på arbetsmarknaden, men även för dem som vill testa något nytt, säger Louise Modig, från Ängelholms Näringsliv.

Louise är projektledare för Jobb19 tillsammans med Marit Jensen och Jonas Elfving från Ängelholms kommuns arbetsmarknadsenhet. Förra året fick de tillsammans idén om en jobbmässa i Ängelholm när näringslivet signalerade om stora rekryteringsbehov och hur svårt det är att hitta rätt kompetens.

– Vi såg ett behov för arbetssökande att kunna möta företagen och få möjlighet att presentera sig personligen, säger Marit Jensen.

– Detsamma gäller för företagen. Första steget till god tillväxt är att få rätt kompetens, så hela konceptet är win-win för alla parter, säger Louise Modig.

I fjol genomfördes jobbmässan på Stadsbiblioteket. Det blev en stor framgång med över 40 utställare, fler än 2 300 besökare och en lång kö ut på Stortorget. Nytt för i år är att mässan flyttar till Lindab Arena som arrangörerna menar är en lämpligare lokal för en stor mässa.

– Vi hoppas på många besökare och för oss är det viktigt att det finns tid för samtal och blir bra matchningar mellan arbetsgivare och arbetssökande, säger Jonas Elfving.

Så tar du dig till jobbmässan

För de som väljer att sig ut till Lindab Arena med bil är det fri parkering och planerar du att ta bussen så finns Skånetrafikens busslinje 1 alternativt Regionbuss 225 som enkelt tar dig till Lindab Arena från Järnvägsstationen eller Stortorget.

Tips till dig som besöker mässan

– Ett tips är att förbereda sig och läsa på om företagen. På vår hemsida finns information om utställarna och de jobb man kan söka, säger Louise Modig.
Läs mer på Ängelholms näringslivs hemsidalänk till annan webbplats

– Ett annat tips är att träna på vanliga intervjufrågor och att ha med sitt CV till mässan, säger Marit Jensen.

Förhoppningar som arbetssökande?

– Det kommer att finnas cirka 700 lediga jobb att söka. Är man nyfiken, förberedd och öppen för nya möjligheter så finns det stora möjligheter att hitta ett jobb, säger Marit Jensen.

På mässan kan man även få feedback på sitt CV och det går också att få tips av Vuxenutbildningen kring utbildningar och olika yrkes- och studievägar.

Om Jobb19

Jobb19 är ett samarbete mellan Ängelholms kommun, Ängelholms näringsliv och Arbetsförmedlingen.

Mässan går av stapeln den 7 februari mellan klockan 14:00 – 17:00. Det är fritt inträde för alla besökare. Välkomna!

Mer information om Jobb19 hittar du härlänk till annan webbplats

Marit Jensen, Jonas Elfving och Louise Modig projektleder årets stora jobbmässa i Ängelholm.

Marit Jensen, Jonas Elfving och Louise Modig projektleder årets stora jobbmässa i Ängelholm. FOTO: Ängelholms kommun