Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Testkörning inför vårsopningen

Har du sett att våra sopmaskiner är ute och kör? Det beror på att vi är ute och testar maskinerna och vårt nya digitala körsystem. Den riktiga vårsopningen börjar den 29 mars.

Nytt för i år är bland annat att sopmaskinerna är utrustade med läsplattor där chauffören enkelt kan se vilka gator som har sopats och vilka som står på tur. Det går till och med att se vilka gator som sopas i realtid.

- Med hjälp av läsplattorna och det här nya GPS-baserade systemet får vi mycket bättre överblick över var vi har varit och sopat. Det betyder att risken minimeras för att någon gata missas, säger Anders Berggren på Intraprenad.

Just nu testkörs sopmaskinerna på olika industriområden runt om i kommunen. Bostadskvarteren och gång- och cykelbanorna får vänta till den 29 mars när den riktiga vårsopningen drar igång. Då kommer chaufförerna köra i skift på både dag- och kvällstid. Sopningen förstärks dessutom i år med en inhyrd resurs som kommer att köra i Munka Ljungby, Magnarp och Vejbystrand. Sopningen i hela kommunen planeras vara klar den 18 april.

Sopmaskinen och det nya körsystemet testkörs inför vårsopningen.