Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Earth Hour med fackelvandring och vernissage på gamla Rådhuset

Lördagen den 30 mars kl. 20.30 är det dags för Earth hour, världens största miljömanifestation. Ängelholms kommun uppmärksammar detta genom ett flertal aktiviteter på Stortorget.

Under Earth Hour uppmanas vi till att släcka vår belysning under en timme för miljöns skull.

– Det viktiga är inte att spara på elen under en timme utan det handlar snarare om att sända en signal att man ska fundera över sin klimatpåverkan, säger Robin Pehrsson, miljöstrateg i Ängelholms kommun.

I Ängelholm uppmärksammas Earth Hour genom att en timme före släckning arrangera aktiviteter på Stortorget. Det blir musikuppträdande av Lila gatubandet och Street Percussion. Elisabeth Kullenberg (M), ordförande i kommunfullmäktige kommer att inviga kommunens nya trädslinga.

När lamporna släcks vid halv nio kommer vi att tända och dela ut lyktor innan föreläsaren och guiden Johan Brinck leder besökarna genom en spännande vandring runt den nya trädslingan.

På Gamla Rådhuset kommer det att vara vernissage för två workshops som Naturskyddsföreningen har genomfört under veckan.

Program och mer information om Earth Hour i Ängelholmlänk till annan webbplats

Information om Earth Hour från WWFlänk till annan webbplats

* Earth Hour i Ängelhom är ett samarbete mellan Ängelholms kommun, Ängelholms Näringsliv, Ängelholmshem och Naturskyddsföreningen i Ängelholm

Earth Hour nyhetsbild