Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

I år ska det bli sopat i tid

Idag kör vi igång med den stora vårsopningen. Även om vi haft en mycket mildare vinter i år kommer vi göra allt för att det inte ska bli försenat som förra året.

Sopningen börjar idag och från och med måndag den 1 april kör vi i skift på vardagar mellan klockan 05 till 22 . Har du sett våra sopmaskiner redan beror det på att vi har varit ute och testat dem och vårt nya digitala körsystem som ska hjälpa oss så att vi inte missar någon gata. I år kommer vi även att sopa under helgerna. Dessutom har vi extra inhyrda resurser som kör i Vejbystrand, Magnarp, Munka Ljungby och Hjärnarp. Vi har även ändrat turordningen så att vi börjar sopa där det har sandats och grusats mest.

Senast den 30 april ska sopningen vara klar i hela kommunen, men vi planerar hinna bli klara redan till påsk om allt flyter på.

En del gator och parkeringsplatser kan komma att stängas av tillfälligt. Det är mycket viktigt att följa den tillfälliga skyltningen.

Vad gäller trottoarerna är det fastighetsägaren som ansvarar för att hålla rent utanför sin fastighet.

Sopningen försenades förra året bland annat på grund av att det fanns ovanligt stora mängder sand och grus att sopa upp efter den stränga vintern. Och på grund av att det kalla vädret höll i sig så länge kunde vi inte börja sopa så tidigt som vi hade önskat. Det fanns heller inte någon upphandlad extra resurs att ta in.