Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Tillfälliga mötesplatser blir fasta i Hjärnarp och Strövelstorp

På våra särskilda mötesplatser i Hjärnarp och Strövelstorp finns det både Teqball-bord och kickbike-banor. I Hjärnarp kommer du dessutom kunna njuta av nyplockade bär i sommar.

Gemensamt för de numera permanenta mötesplatserna i Hjärnarp och Strövelstorp är att det finns sittmöjligheter, Teqball-bord och kickbike-banor. Techball-bord kan liknas vid ett pingisbord med konkav bordsskiva där utövarna kan spela mot varandra i par eller en mot en med en fotboll. I sommar kommer besökarna i Hjärnarp kunna njuta av blåbär, rabarber, vinbär, havtorn och hallon som vi har planterat i fyra stycken odlingslådor.

– I år blir nog skörden inte så stor eftersom det är första året som buskarna bär frukt. Men kommande år kommer det sannolikt bli desto mer som besökarna kan plocka av, säger Hanna Hanzén, parkingenjör på Ängelholms kommun.

De båda mötesplatserna kom till genom projektet Mobila mötesplatser som startades 2017, där tanken var att skapa tillfälliga mötesplatser runt om i kommunen där man kunde flytta runt till exempel kickbike-banor och annan mobil utrustning. Men på grund av åtstramningar i budgeten 2018 beslutades att projektet fick läggas ner.

– Eftersom vi redan hade skapat mötesplatserna i Hjärnarp och Strövelstorp blev det naturligt att låta dem vara kvar. Det finns inga tankar på att flytta kickbike-banorna eller något annat men det är fullt möjligt att de kan användas vid till exempelvis ett event, säger Hanna Hanzén.

Ytterligare en kickbike-bana finns i Lövängsparken i Skälderviken. Där finns också frisbeegolfmål och en så kallad pannabana som är en inhägnad fotbollsplan i miniatyr för fotboll en mot en.

Barn cyklar på kickbike-banan i Hjärnarp.

Unni Hanzén fyra år provar Kickbike-banan i Hjärnarp med sin springcykel.