Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Middag för vardagshjältar hos landshövdingen

Fredagen den 12 april bjuds 21 skånska vardagshjältar på vårmiddag med landshövding Anneli Hulthén på Residenset i Malmö. Från Ängelholms kommun är Maja Arvidsson inbjuden på grund av hennes arbete med Aktivitet förebygger.

– Min tanke är att bjuda in personer som gör en stor insats för sina kommuner eller för länet, men som inte brukar uppmärksammas med den här typen av middagar, säger landshövding Anneli Hulthén.

Hon bad om förslag på ”vardagshjältar från er kommun som har gjort en extra utmärkande insats för kommunen eller länet. Det kan t.ex. vara inom det sociala området, kultur, utbildning eller föreningsliv”.

Maja Arvidsson, samordnare i Ängelholms kommun, startade Aktivitet förebygger som bidrar till förbättrad fysisk och psykisk hälsa genom att alla elever i årskurs 4 och 6 har obligatorisk föreningsverksamhet på schemat.

De inbjudna har nominerats av kommunledningarna i nordvästra och sydöstra Skåne. Inspirationen kommer från Kungens Sverigemiddag. Senare i år arrangeras en höstmiddag med gäster från kommunerna i sydvästra och nordöstra Skåne.

Maja Arvidsson tillsammans kollegan Albert Sundelius, Prins Daniel och Carolina Klüft under PEP Forum förra hösten.