Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

De får kulturpris och kulturstipendier

Ängelholms kommun delar årligen ut kulturpris och kulturstipendier. Kulturpriset delas ut till en eller flera personer som bidragit med värdefulla insatser inom kulturområdet. I år går priset till Ebba-Kristina Wingårdh för sitt engagemang bland barn och unga. Stipendierna delas ut som stöd och uppmuntran till fortsatt kulturell verksamhet.

Kulturpris till person med stort hjärta för Ängelholm

Kulturpriset är på 25 000 kronor och går i år till Ebba-Kristina Wingårdh med motiveringen:

Med ett stort hjärta för Ängelholm, och ett brinnande engagemang bland barn och unga, bidrar Ebba Kristina Wingårdh genom sin konst att göra sin omgivning både färgstarkare och mer hoppingivande oavsett om det är hemma eller utomlands.

Kulturskolan föreslår vinnare av kulturstipendier

Kulturstipendier delas ut årligen på ett värde av totalt 17 000 kronor. Nytt för i år är att Kulturskolan haft i uppdrag att föreslå lämpliga kandidater för kultursttipendiet då få eller inga ansökningar har kommit in under de senaste åren.

I dag, tisdag, beslutade Nämnden för kultur, idrott och fritid att två personer skulle tilldelas kulturstipendier på 8 500 kronor vardera.

Louise Ljunglöf tilldelas ett stipendium på 8 500 kr med följande motivering:
Louise Ljunglöf är en blivande musiklärare som fick sina musikaliska grunder på Ängelholms kulturskola och Rönnegymnasiets musikprofil. Därefter gick hon musiklinjen på Sundsgårdens folkhögskola i Helsingborg för att till slut bli antagen till musiklärarutbildningen vid Malmö musikhögskola. När hon gick på Kulturskolan medverkade hon i allt från popgruppen Straps till barockoperan Dido och Aeneas samt musikalerna Lika/olika och Josef, där hon gjorde minnesvärda rolltolkningar. Nu ska hon snart ut och undervisa själv. Det ser vi fram emot.

Lukas Gustafsson tilldelas ett stipendium på 8 500 med följande motivering:

Lukas Gustafsson är en ung sångare med sin bakgrund på Ängelholms Kulturskola. Efter Kulturskolan gick han musikgymnasium och sedan på Sundsgårdens folkhögskola och kom så småningom i mycket stor konkurrens in som enda antagen på sångsolistutbildningen vid Malmö Musikhögskola.

Lukas har för övrigt sjungit som solist vid nationaldagsfirandet i hembygdsparken vid två tillfällen och sjöng då Anthem ur Chess och Guldet blev till sand ur Kristina från Duvemåla. Han har varit en viktig person för Kulturskolan i Ängelholm där han hjälpt till mycket med allt från att sätta ljus till att hjälpa de mindre barnen under föreställningar, och så klart med sin sång!