Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

De vinner årets idrottspris

Ängelholms kommun delar årligen ut ett idrottspris i tre olika kategorier. I dag beslutade Nämnden för kultur, idrott och fritid om vinnarna. Priserna kommer delas ut under nationaldagsfirandet i Hembygdsparken den 6 juni i år.

De olika kategorierna som idrottspriset ska delas ut inom är; årets idrottsprestation, årets idrottsprofil och årets idrottsledare.

Årets vinnare

Årets idrottsprestation tilldelas Martin Nathell, kanotist, med följande motivering:
Martin har under 2018 vunnit 3 SM guld, 1 SM silver och 1 VM guld i U23. Han är obesegrad nationellt de senaste tre åren i K1 500, 1000, 5000m. Martin är alltid en fin förebild för klubbens ungdomar, vill att alla ska vara med och ha kul på träningar och tävlingar. Vi är stolta över Martins prestationer i Sverige och i världen!

Årets idrottsprofil tilldelas Christer Ljungdahl, Hjärnarps Orienteringsklubb, med följande motivering:
Christer gör längdskidåkning möjlig i Ängelholms kommun genom att anlägga skidspår med minimala resurser och ett stort engagemang. Christer har ett mångårigt engagemang i Hjärnarps orienterarna och har på senare tid sökt och erhållit bidrag för att köpa in längdskidor för utlåning till allmänheten som vill prova på längdskidåkning.

Årets idrottsledare tilldelas Maja Kapusta, Ängelholms Taekwondoklubb, med motiveringen:
Maja är en tränare som ger allt för sin förening. Trots sin unga ålder där studierna tar mycket tid ser Maja ändå till att kunna hålla 4-5 träningspass varje vecka, två barnpass, ett teknikpass och två tävlingspass. Hon är dessutom coach för tävlande nybörjare. Utöver detta elitsatsar Maja dessutom på sin sport, och har tre internationella tävlingar bara i mars. Föreningens medlemmara uttrycker stolthet över att ha Maja som tränare och poängterar betydelsen av Majas engagemang som sporrar.

Vem kan få idrottspriset?

Idrottspriset går till en eller flera personer som bidragit med värdefulla idrottsinsatser med anknytning till Ängelholms kommun. Idrottspriset avser Årets idrottsledare, Årets idrottsprofil eller Årets idrottsprestation.

Mer om priser och stipendierlänk till annan webbplats