Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Så kan Stadsbiblioteket se ut efter ombyggnaden

Till hösten kommer Stadsbiblioteket genomgå en totalrenovering. Nu har kommunstyrelsen godkänt ett arkitektförslag med planlösning om hur biblioteket ska se ut efter ombyggnaden. Nästa steg är att Ängelholmslokaler får i uppdrag att utföra renoveringen.

Under onsdagseftermiddagen beslutade kommunstyrelsen om ett arkitektförslag, kostnadsbedömning och hyreskalkyl för Stadsbiblioteket. Arkitektritförslaget är framtagen av White arkitekter och den är baserad på kommunens vision för biblioteket.

I förslaget står det att Ängelholms stadsbibliotek ska vara ett öppet, tillgängligt och levande hus. Fokus för ombyggnaden ligger på biblioteket som mötesplats och demokratiskt rum i staden. Biblioteket har idag en unikt varm och inbjudande inomhusmiljö med rustika materialval som tillsammans med eldstäderna ger en hemtrevlig känsla. Att bevara och utveckla den varma känslan för en modern biblioteksverksamhet och drift är grunden för ombyggnadsförslaget.

Nu ska arkitektförslaget upp för beslut även i kommunfullmäktige. Därefter kommer Ängelholmslokaler att få i uppdrag att genomföra renoveringen.

Arkitektförslag från White arkitekterPDF

Planlösningar från arkitektförslaget

Arkitektritning över Stadsbiblioteket våning 1

Planritning över Stadsbiblioteket plan 1. Skala 1:200

 Planritning över Stadsbiblioteket plan 2. Skala 1:200

Planritning över Stadsbiblioteket plan 2. Skala 1:200