Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Välkommen till invigning av Magnarps strandmarker

Naturreservatet Magnarps strandmarker bildades 2016 och sedan dess har kommunen arbetat med att förverkliga det som står i skötselplanen. I år är det mycket som kommit till rätta i reservatet och därför passar vi på att anordna en invigning.

Skyltarna som visar att området är ett naturreservat och där man kan läsa om naturen har kommit på plats, likaså ett ordentligt stängsel som hägnar in heden där får och getter nu går och betar. Även naturvårdsbränningen är något som står med i skötselplanen som först i år blivit av.

Program:

Kl. 14:00 Staffan Broddesson, ordförande i Miljö- och tillståndsnämnden, håller ett invigningstal och förklarar naturreservatet invigt.

Vi bjuder på kaffe och fika från Sandgårdens skafferi, den lokala gårdsbutiken.

Kill Persson som är biolog ger en guidad tur i naturreservatet och berättar om naturen och arterna som finns där. Kill har tillsammans med sitt brännarlag utfört naturvårdsbränningen i reservatet och berättar även om det.

Var?

Vi träffas i norra delen av naturreservatet, nära den stora parkeringen vid slutet av Skogsvägen i Magnarp.

Vid denna parkering går det bra att ställa bilen om man kör till platsen. Det finns även en parkering i reservatets södra del, utmed Magnarpsvägen. För att ta sig dit kollektivt från centrala Ängelholm kan man ta stadsbuss 2 mot Vejbystrand via Barkåkra kyrka. Från där bussen stannar i Vejbystrand centrum är det sedan cirka 10-15 minuters promenad till naturreservatet.

När?

Lördag den 1 juni kl 14:00.

Magnarps strandmarker