Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Nytt Fronter och nytt sätt att registrera frånvaro efter sommaren

I sommar ska skolplattformen Fronter uppdateras och i samband med det kommer även frånvarohanteringen förändras.

När höstterminen startar efter sommaren kommer vårdnadshavare och elever att mötas av ett nytt utseende och nya funktioner när man loggar in på Fronter. Det beror på att dagens Fronter ska ersättas med den modernare och mobilanpassade versionen Fronter 19. Gamla Fronter stängs ner den 27/7 och från den 28/7 kommer Fronter 19 vara tillgängligt via länk här på engelholm.se. Du loggar in som tidigare med bank-ID eller mobilt bank-ID. Appen till Fronter 19 kommer vara tillgänglig när höstterminen startar.

Frånvarohantering och schematider via ny app

I samband med införandet av nya Fronter 19 kommer även ett nytt sätt att anmäla frånvaro av barn och elever. Frånvaron kommer göras via en app som heter Tieto Education och gäller för såväl elever i grundskola och i gymnasieskola samt för barn som går på förskola, fritidshem eller hos dagbarnvårdare. Appen finns tillgänglig idag till Android och Iphone men själva frånvarohanteringen genom appen kommer först att fungera från skolstart.

Via samma app kommer vårdnadshavare även kunna registrera schematider och kontaktuppgifter till barn som går på förskola, fritidshem eller hos dagbarnvårdare.

Mer information kommer innan skolstart.

Text fronter 19 mot bakgrund av himmel