Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

10 år med Varannan vatten på festival

I år delar vi på Ängelholms kommun ut vatten under parollen ”Varannan vatten” för tionde året i rad. Den 5-6 juli var vi på Ekebofestivalen och nästa gång blir på Rock It-festivalen den 10 augusti.

Den 5-6 juli fanns våra ideella vattenspridare finnas på Ekebofestivalen för att dela ut vatten till festivalbesökarna. Vattenspridarna är kommunpolitiker, tjänstemän och andra engagerade personer som kommer gå runt med vattenbrickor på festivalområdet. Liksom tidigare kommer vi att ha ett eget tält där festivalbesökarna kan komma och dricka vatten. Vattnet är förstås gratis och serveras i plastmuggar.

Syftet med Varannan vatten är att personer som dricker alkohol ska bli mindre berusade. Förra året delades det ut 20 860 muggar vatten på Ekebofestivalen vilket motsvarar cirka 4 170 liter vatten.

Konceptet som är spritt över hela landet är ursprungligen framtaget av Gotlands kommun och vänder sig till personer som är 18 år eller äldre och dricker alkohol.

Polisen är mycket positiv till Varannan vatten-konceptet genomförs eftersom det bidrar till att färre behöver omhändertas på grund av berusning och att antalet brott minskar.

tillbringare med vatten