Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Ängelholms kommun medarrangerar Vattendagen

Den tredje augusti är Ängelholms kommun med och arrangerar Vattendagen i Ängelholm. I år är några av höjdpunkterna Tina Nordström med framtidens mat från havet, en skräpplockarinsats med kommunen och hundratals föreningsaktiva samt föreläsningar om både Rönneå och klitterna.

Vattendagen hålls den tredje augusti mellan 11-15 med utgångspunkt på torget vid Vattnets Hus. Dagen arrangerar vi tillsammans med bland annat organisationen Mitt hav och badhuset Vattnets hus i Ängelholm.

– Vi är med och arrangerar Vattendagen för att vi vill värna om våra hav och vattendrag för bad, rekreation, idrott och naturvärden och på så vis uppmärksamma det breda engagemanget som finns runt vatten här i Ängelholm. Säger Geraldine Thiere, Hållbarhetsingenjör inom klimatanpassning och samordnare hos Ängelholms kommun för Vattendagen.

Dagen utgår från torget vid badhuset Vattnets hus i Ängelholm. Förutom spännande aktiviteter kring torget genomför kommunen, Vattnets hus, Städa Sverige och fler än hundra föreningsaktiva en stor skräpplockningsinsats. Insatsen sker utmed Rönneå, i Skäldervikens hamnbassäng och på stranden mellan Klitterhus och Råbocka. På eftermiddagen körs allt insamlat skräp upp till torget för allmän beskådan.

För att öka medvetenheten om vattnet omkring oss hålls också tre korta föreläsningar på eftermiddagen. Föreläsningarna handlar bland annat om naturen utmed Rönneå och hur kommunen arbetar mot stranderosion.

Både torget och det närliggande området är tillgänglighetsanpassat. Alla aktiviteter är gratis och alla är varmt välkomna

Schema och programinnehåll

För att se hela schemat och alla tider läs mer hos organisationen Mitt Hav.
www.mitthav.nulänk till annan webbplats

Klitterhus i sommarsolen