Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Senaste nytt om Fronter, busskort och skolstart

Efter att ha haft tekniska problem fungerar nu e-tjänsten Skolstart. Känner du inte igen dig på lärplattformen Fronter beror det på att den har uppdaterats till en modernare version. Elever som fått fler än ett busskort kan kontakta kommunens kundtjänst eller Skånetrafikens kundservice.

E-tjänsten Skolstart

De tekniska problemen med e-tjänsten Skolstart är nu lösta och e-tjänsten fungerar som vanligt och är tillgänglig för vårdnadshavare och elever inom grundskolan. För elever på gymnasieskolan öppnar e-tjänsten på måndag den 19 augusti.

Vid skolstart och nytt läsår behöver vårdnadshavare och elever registrera sina uppgifter som till exempel kontaktuppgifter och eventuella allergier. Har uppgifter lämnats tidigare är det viktigt att du ser till att uppgifterna fortfarande är aktuella.

Registrera/kontrollera uppgifter via e-tjänsten Skolstartlänk till annan webbplats

Skånetrafikens busskort

Flera som ska ha busskort har hört av sig till oss på grund av att de har fått fler än ett busskort. Detta beror på ett fel i utskicket från Skånetrafiken. Kontakta kommunens kundtjänst eller kundservice på Skånetrafiken om du har fått mer än ett busskort så får du besked om vilket kort som är aktivt.

Skånetrafikens kundservicelänk till annan webbplats

Nya Fronter

Vårdnadshavare och elever som loggar in på lärplattformen Fronter möts av ett nytt utseende och nya funktioner. Det beror på att gamla Fronter har uppdaterats med den modernare och mobilanpassade versionen Fronter 19. Inloggning sker som tidigare med bank-ID eller mobilt bank-ID.

Appen till Nya Fronter finns att ladda ner på Appstore. För Android förväntas appen vara tillgänglig att ladda ner via Google Play senast söndag 18 augusti.

Här hittar du nya Fronter 19länk till annan webbplats

Frånvaro och schematider via annan app

I och med uppdateringen av Fronter har rutinerna ändrats för frånvaroregistrering och lämning av schematider för barn som går på förskola, fritidshem eller hos dagbarnvårdare. Frånvaro ska i fortsättningen göras via en app som heter Tieto Education (ej längre via Fronter) och det gäller för såväl elever i grundskola och i gymnasieskola samt för barn som går på förskola, fritidshem eller hos dagbarnvårdare. Appen finns tillgänglig till Android och Iphone och själva frånvarohanteringen genom appen fungerar från skolstart.

Via samma app ska vårdnadshavare även registrera schematider och kontaktuppgifter till barn som går på förskola, fritidshem eller hos dagbarnvårdare.

Har du inte en smart telefon eller läsplatta att ladda ner appen till kontakta kundtjänst.

Läs mer om frånvaroanmälan och barnschemalänk till annan webbplats