Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Trygghetsveckan 2019: Ta chansen att öka din kunskap om trygghetsfrågor

Mellan den 30 september och 5 oktober blir det fokus på trygghet i Ängelholm. Då arrangeras nämligen Trygghetsveckan för första gången. Programmet innehåller flera aktiviteter och föreläsningar för både unga, gamla och alla däremellan. Passa på att träffa representanter från Polisen, Räddningstjänsten, Svenska kyrkan, Suicide Zero, Brottsofferjouren, Ängelholms Brukshundsklubb, Ängelholms Jiujitsuklubb och många fler.

Veckan innehåller bland annat kvällsföreläsningar om självmord och digital säkerhet. Torsdagskvällen bjuder på en minikonferens med olika presentationer av bland annat Polisen, Brottsofferjouren och Familjefridsteamet. Under veckan kan du även träna med en brandman och Ängelholms Jiujitsuklubb erbjuder möjligheten att prova på lektioner i självförsvar. Ängelholms Brukshundsklubb kommer att visa hur de tränar lydnad, sök och miljöträning med sina hundar. På lördagen äger flera aktiviteter rum på Stortorget med bland annat Räddningstjänsten, Fältgruppen och Ekelunds cykel.

- Trygghetsveckan blir ett utmärkt tillfälle att till exempel lära sig rädda liv eller få kunskap om hur olika samhällsaktörer jobbar med trygghet. Vi hoppas att det kan bli ett återkommande arrangemang och att vi med detta kan öka medborgarnas kunskap om trygghetsfrågor, säger Christina Frånberg Nilsson, som är kommunens säkerhetshandläggare och arrangör för Trygghetsveckan 2019.

Alla evenemang under Trygghetsveckan är öppna för allmänheten och äger rum i Ängelholm. De flesta aktiviteter och föreläsningar är gratis. Eventuella undantag framkommer under varje aktivitet på Ängelholms webbplats.