Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Ängelholms kommun klättrar i ranking om företagsklimat

Ängelholms kommun klättrade till en 17:e plats på Svenskt Näringslivs årliga ranking om företagsklimat bland Sveriges 290 kommuner. Det är fyra placeringar bättre än förra året.

Det var goda nyheter för Ängelholms kommun när Svenskt Näringsliv släppte årets rankinglista av företagsklimat bland Sveriges 290 kommuner.

Bland de 18 frågorna, som fungerar som underlag för rankingen, klättrade Ängelholms kommun på samtliga områden förutom ett. I kategorin som handlar om hur företagarna uppfattar kommunens tjänstemäns bemötande gör kommunen ett rejält kliv framåt och klättrar hela 50 placeringar.

 Ett bra företagsklimat bidrar till en spännande utveckling av kommunen, nya arbetstillfällen och i förlängningen ökade möjligheter att göra Ängelholm till en än bättre plats att bo på. Därför måste vi fortsätta jobba med dessa frågor med det högt satta målet att bli bäst i Sverige, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Ängelholms kommun hamnade på femte plats av Skånes 33 kommuner och på 17 plats av landets 290 kommuner.

*Det är Svenskt Näringsliv som årligen tar fram en ranking om företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2019 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2019 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

Se mer om Ängelholms kommuns resultat och hela rankingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kvinna håller i växt.