Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Vernissage avrundar konstprojekt på Sven Jons udde

På söndag, den 3 november är det vernissage på Sven Jons Udde. Vernissagen är resultatet av en tre-dagars workshop, men också avslutningen på konstnären Franziska Agrawals utställning av konstverket The Wave. Så trotsa höstmörkret och följ med på en kväll med konst och ljus i Skälderviken.

Sedan invigningen i juni har Franziska Agrawals konstverk The Wave lockat besökare på Sven Jons Udde. Konstverket är en del av konstprojektet X(sites) vars utställningar är platsspecifika och temporära. Nu när utställningen närmar sig sitt slut håller Franziska Agrawal en tre-dagars workshop om land art med inbjudna bybor från Skälderviken. Tillsammans gör de om verket The Wave och som avslutning bjuds allmänheten in till vernissage nu på söndag, den 3 november.

– Många vistas vid Kattegattleden och Sven Jons udde under sommaren, men nu väljer vi att lyfta fram den här platsen under hösten när mörkret faller på. Vi hoppas att det blir en härlig kväll där alla kan njuta av konst och ljus, men också mötas och ha det trevligt, säger Nina Wenedikter, konstpedagog och projektledare på Ängelholms kommun.

Vernissagen pågår mellan klockan 17.00 och 19.00 söndagen den 3 november och är en del av programmet Kulturveckan i Ängelholm.

Tidsschema

Kl. 17:00 - Samling vid Byastugan som ligger vid Gamla Hamnen i Skälderviken. Pyttetåget kör till Sven Jons Udde och kör sedan fram och tillbaka för att hämta och lämna besökare.

Kl. 17:30 - Invigning med Nina Wenedikter och Franziska Agrawal.

Under kvällen bjuds det på glögg och pepparkakor. Det blir också korvgrillning (även vegetarisk korv).

Kläder efter väder.

Fri entré.

Information om konstverket The Wavelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Konstverket The Wave av Franziska Agrawal. Foto: Franziska Agrawal.