Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Tusen lyktor lyser upp Stortorget

För sjätte året i rad hälsar Ängelholms kommun alla varmt välkomna till Tusen lyktor på Stortorget i Ängelholm. Kom och se tusentals tända ljuslyktor som tillverkats av kommunens förskolebarn. Det bjuds även på körsång, korvgrillning och ljusshow. Spelare från Rögle BK och EVS kommer att finnas på plats och hjälpa till att tända lyktorna.

Fredagen den 22 november kommer Stortorget i Ängelholm att lysas upp av tusentals lyktor gjorda av barn på Ängelholms förskolor. Det är sjätte året som arrangemanget Tusen lyktor äger rum i samband med Barnkonventionens dag för att uppmärksamma barns rättigheter.

Kl. 16.15 - Lyktorna börjar tändas.

Kl 17.00 - Invigningstal och därefter sjunger barnkörer från Kulturskolan och Kyrkan.

Efter sången blir det ljusshow.

Under kvällen kommer Ausås scoutkår att grilla korv.

Kl. 18.30 - Lyktorna släcks.

När lyktorna släcks finns det möjlighet att ta med sig en lykta hem. Eftersom det är svårt att hitta sin personliga lykta kan du i år välja vilken lykta som helst. Om du vill kan du skänka en summa till välgörande ändamål.

Utställning på Rådhuset

Passa även på att besöka utställningen med temat Jag har en dröm – I have a dream, som Ängelholms förskolor och skolor arbetat med under läsåret. Som besökare får du ta del av av barnens drömmar i nutid och framtid.

Utställningen pågår under vecka 46 och 47 i Gamla rådhuset.
Tiderna är klockan 12.00 - 16.00 måndag till fredag.
Fredagen den 22 november är det öppet till klockan 18.30.

Rögle BK och EVS uppmärksammar barnkonventionen

Rögle BK uppmärksammar barnkonventionen på sin hemmamatch den 21 november och EVS på sin hemmamatch den 24 november. A-lagsspelare Rögle BK och EVS spelare (division 1) kommer även att delta på Stortorget den 22 november.

 

Barnens egengjorda lyktor lyser på Stortorget i Ängelholm