Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Stöd och vägledning för dig som inte går på gymnasiet

Är du mellan 16 och 20 år och saknar gymnasieexamen? Vill du veta vilka möjligheter som finns för dig? Vi på kommunens aktivitetsansvar (KAA) vill gärna komma i kontakt med dig och hjälpa dig att komma vidare. Hos oss kan du få hjälp med studier, praktik, jobb eller annan sysselsättning. Tillsammans hittar vi dina framtida möjligheter!

Har du hoppat av gymnasiet, aldrig påbörjat det eller kanske tagit en paus? Vi på kommunens aktivitetsansvar (KAA) vill gärna veta hur det går för dig och vad du har för planer framåt. Vi kommer att försöka nå dig via post och telefon för att erbjuda dig vägledning och aktiviteter, men du är såklart välkommen att kontakta oss på egen hand när du vill.

Din framtid är vårt fokus

Hos oss kan du prata med studie- och yrkesvägledare om dina tankar kring framtiden, jobb och studier. Utifrån dina behov ger vi dig stöd och vägledning och hittar passande möjligheter för just dig. Det kan till exempel vara hjälp att planera dina studier, hitta praktikplats, få hjälp med arbetsansökningar eller hitta en utbildning du vill gå. Tveka inte att höra av dig till oss så berättar vi mer om vad vi kan hjälpa till med.

Vad är det kommunala aktivitetsansvaret?

Kommunen har enligt skollagen ansvar för ungdomar som inte går på gymnasiet. Det kallas KAA - kommunens aktivitetsansvar och finns till för ungdomar mellan 16 och 20 år.

Information om kommunens aktivitetsansvar

Kontakt

Malin Ozmander
KAA-Samordnare/ Studie- och yrkesvägledare
Arbetsmarknadsenheten
Telefon: 0431-870 00

Tre ungdomar sitter på en brygga vid Rönne å.