Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Nytt inför skolstart

Varje år behöver du som vårdnadshavare registrera dina och barnets uppgifter via e-tjänsten Skolstart. Nytt för i år är bland att lärplattformen Fronter har uppdaterats och i samband med det har även frånvarohanteringen ändrats.

Registrera/kontrollera uppgifter

Inför skolstart och nytt läsår behöver du/ni som vårdnadshavare registrera dina/era och barnets uppgifter som till exempel kontaktuppgifter och eventuella allergier. Har uppgifter lämnats tidigare är det viktigt att du ser till att uppgifterna fortfarande är aktuella.

Registrera/kontrollera uppgifter via e-tjänsten Skolstart för grundskola
länk till annan webbplats
Registrera/kontrollera uppgifter via e-tjänsten Skolstart för gymnasieskolalänk till annan webbplats

Nya Fronter 19

Vårdnadshavare och elever som loggar in på Fronter möts av ett nytt utseende och nya funktioner. Det beror på att gamla Fronter har uppdaterats med den modernare och mobilanpassade versionen Fronter 19. Inloggning sker som tidigare med bank-ID eller mobilt bank-ID.

Appen till Fronter 19 kommer vara tillgänglig att ladda ner när höstterminen startar.

Läs mer om Fronter 19

Frånvaro och schematider via ny app

I samband med införandet av nya Fronter 19 har ett nytt sätt att anmäla frånvaro av barn och elever införts. Frånvaron ska göras via en app som heter Tieto Education och gäller för såväl elever i grundskola och i gymnasieskola samt för barn som går på förskola, fritidshem eller hos dagbarnvårdare. Appen är tillgänglig till Android och Iphone.

Via samma app kan vårdnadshavare även registrera schematider och kontaktuppgifter till barn som går på förskola, fritidshem eller hos dagbarnvårdare.

Har du inte en smart telefon eller läsplatta att ladda ner appen till kontakta kundtjänst.

Läs mer om frånvaroanmälan och barnschema