Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Driftstörningar i system som rör skola och barnomsorg

På onsdag och torsdag den 11:e och 12:e december påverkar driftstörningar system och e-tjänster som rör skolan och barnomsorgen.

Onsdag den 11 december

Begränsad tillgänglighet till frånvarohantering i Tieto Edu App

Onsdag 11/12 kl. 13.00 -13.30 kommer Tieto Edu App att ha begränsad tillgänglighet på grund av ett planerat underhållsarbete för tjänsten som sköter inloggningen. De användare som redan är inloggade kommer sannolikt inte påverkas av detta. De som däremot ej är inloggade kommer inte kunna logga in under den här tidsperioden. Användarna som inte är inloggade kommer se en annan vy än normalt. Istället för knappar att välja Bank ID-metod kommer de se en bild med information om underhållsarbetet.

Torsdag den 12 december

Driftstörningar påverkar barnomsorgens e-tjänster samt frånvarohantering i Tieto Edu App

Under torsdagen den 12 december uppdateras vårt verksamhetssystem där schema/frånvaro ingår samt alla e-tjänster som rör barnomsorg. Uppdateringen startar kl. 9:00 och beräknas pågå under hela dagen. Tieto Education-appen kommer att fungera för vårdnadshavare som vanligt men personal inom förskola/fritids och skola kommer inte att kunna se inskickade uppgifter gjorda efter 09:00.

Vi ser därför gärna att ni anmäler frånvaro i god tid före kl 09:00 den 12 december. Ni som har behov av att anmäla frånvaro efter 09:00 den 12 december tar kontakt med berörd skolexpedition alternativt kommunens kundtjänst.

Övriga e-tjänster inom barnomsorgen kommer inte att fungera under dagen.