Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Vi firar in det nya året med ett gemensamt nyårsfyrverkeri

Välkommen att fira in det nya året i Ängelholm med ett gemensamt och klimatkompenserat nyårsfyrverkeri. Tanken med att kommunen genomför ett fyrverkeri är att fler ska kunna fira in det nya året utan att utsätta sig själv och andra för den risk som hantering av fyrverkeripjäser innebär.

Det är Sveriges mest prisbelönta fyrverkeriskapare, Göteborgs fyrverkerifabrik som kommer att genomföra ett pampigt och stilfullt fyrverkeri över Ängelholms centrum vid midnatt. Nytt för i år är att fyrverkeriet klimatkompenseras.

Här ser du fyrverkeriet bäst

Uppskjutningsplats är Sockerbrukets grusparkering, så håll avstånd till fyrverkeriet så att det kan ske på ett bra och säkert sätt. Bäst ser du fyrverkeriet från Tingstorget, Stortorget, Sockerbruksbrons södra ände eller stationens parkering. Fyrverkeriet startar på nyårsnatten i Ängelholm med start 00:00.

Ett fyrverkeri för alla

Vi uppmanar privatpersoner i Ängelholm att inte skjuta egna fyrverkerier utan istället njuta av det gemensamma som anordnas. På så sätt blir även färre personer och djur påverkade av de höga knallar och ljus som fyrverkerier medför.

Regler för fyrverkeri

Sedan den 1 juni 2019 är raketer med styrpinne inte längre tillåtna att använda utan tillstånd och utbildning. Kravet gäller även raketer som är inköpta före lagändringen. Övriga typer av fyrverkerier påverkas inte av den ändrade bestämmelsen.

I Ängelholms kommun får fyrverkerier endast användas på nyårsafton mellan klockan 16:00 och fram till klockan 04:00 på nyårsdagen. Under all övrig tid måste du ha tillstånd från polisen.

Det är alltid förbjudet att använda fyrverkerier och andra pyrotekniska varor invid Ängelholms lasarett (kvarteret Lasarettet).

Information om Göteborgs fyrverkerifabriklänk till annan webbplats

Regler för fyrverkeri och andra pyrotekniska varorlänk till annan webbplats (§ 20 i våra lokala ordningsföreskrifter)

Furverkerier