Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Utställningar i Gamla Rådhuset flyttas till Kronohäktet

På grund av att Stadsbiblioteket ska byggas om har Galleri Moment flyttat till Gamla Rådhuset. Det betyder i sin tur att rådhusutställningarna flyttas till Kronohäktet på Tingshustorget fram tills att ombyggnaden av Stadsbiblioteket blir klar.

Nu får du som vill besöka Galleri Moment, som tidigare låg på bottenplan i Stadsbiblioteket, gå till Gamla Rådhusets lokaler på Stortorget. Här kommer galleriet att finnas fram tills att ombyggnaden av Stadsbiblioteket blir klar 2021. Den tillfälliga flytten av galleriet innebär i sin tur att rådhusutställningarna flyttas till Kronohäktet på Tingshustorget tills Galleri Moment flyttar tillbaka till Stadsbiblioteket.

Utställning av estetelever först ut på Kronohäktet

Årets första utställning på Kronohäktet är en elevutställning som heter ”Den som bryter mönstret” och är en fri tolkning på temat som består av fotografier, installationer och måleri. Eleverna i årskurs 2 på Estetiska programmet, bild och formgivning hälsar välkomna till utställningen som kan besökas från den 30 januari till och med den 3 februari. På torsdag den 30 januari är det vernissage klockan 18-19. Övriga öppettider på Kronohäktet är:

Fredag 31 januari klockan 10.00-12.00
Lördag 1 februari klockan 12.00- 14.00
Måndag 3 februari klockan 13.30-15.30

Kronohäktetlänk till annan webbplats

För mer information om utställningen kontakta Sara Maria Valtonen som är ansvarig lärare på Estetprogrammet. Kontaktuppgifter:
saramaria.valtonen@engelholm.se

Utställning av Tony Abrahamsson på Galleri Moment

Fram till den 15 februari kan du besöka Tony Abrahamssons utställning på Galleri Moment. Tony Abrahamsson arbetar med skulptur i olika material som lera, betong och sten. Han har oftast ett tema, en tanke eller idé som start när han börjar en arbetsperiod. Tony beskriver sina skulpturer som en riktning, vridning, sträckning, blick eller något annat som ger en upplevelse av liv. Galleri Moment är öppet tisdag till fredag klockan 12-17 och lördagar klockan 10-14.

Ombyggnaden av Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket behöver renoveras och i samband med det ska biblioteket byggas om. Under ombyggnaden kommer Stadsbiblioteket att tillfälligt flytta sin verksamhet till Åsbogatan 22. Den 2 februari stänger Stadsbiblioteket för flytten till Åsbogatan och från den 2 mars är biblioteket öppet på den nya adressen fram till att ombyggnaden blir klar 2021. Under februari hänvisas Stadsbibliotekets besökare till närbiblioteken och till bokbussen. Ombyggnaden av Stadsbiblioteket börjar i vår och beräknas bli klar under 2021.

Ombyggnaden av Stadsbiblioteket

Kronohäktet på Tingshustorget sett framifrån

Kronohäktet på Tingshustorget.