Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Anmälan öppen till skräpplockardagar

Anmälan till Skräpplockardagarna 2020 är öppen och alla som vill vara med kan anmäla sig senast den 15 maj. Barn och unga får ta del av utbildningsmaterial och kostnadsfria skräpplockarpåsar från Håll Sverige Rent som är arrangör. Anmälan görs direkt till Håll Sverige Rent.

Skräpplockardagarna, som tidigare kallades för Vi Håller Rent, är en årligt återkommande aktivitet som arrangeras av organisationen Håll Sverige Rent i samverkan med Sveriges kommuner för att skapa medvetenhet kring nedskräpning. Om du vill vara med är det upp till dig när du vill genomföra skräpplockarinsatsen. Håll Sverige Rent skickar skräpplockarpåsar till alla anmälda ungdomsföreningar, förskolor, grundskolor och gymnasieskolor som anmäler sig senast den 15 maj. Både påsar och utbildningsmaterial är kostnadsfritt för barn och unga. Under februari kommer det finnas tävlingar för deltagarna som du hittar på Håll Sverige Rents webbplats.

Tre nyheter 2020

  • I år byter Håll Sverige Rent namn på aktiviteten från Vi Håller Rent till Skräpplockardagarna, men innehållet förblir detsamma.
  • Utbildningsmaterialet Skräplabbet har utökats och vidareutvecklats. Materialet kommer att kunna laddas hem från Håll Sverige Rents webbplats från mitten av februari.
  • Påsar kommer inte längre skickas via kommunen. Istället skickas materialet direkt till deltagande skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar. Från beställning till leverans tar det cirka 10 dagar.

Håll Sverige Rents wepplatslänk till annan webbplats

Barn plockar skräp i naturen