Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Snart öppnar Stadsbiblioteket på Åsbogatan 22

Stadsbiblioteket på Stortorget är stängt på grund av flytt och ombyggnad, men på måndag den 2 mars öppnar biblioteket i tillfälliga lokaler på Åsbogatan 22. Besökarna för dagen bjuds på fika.

Från och med måndag den 2 mars börjar ett nytt kapitel när vi öppnar Stadsbiblioteket i tillfälliga lokaler på Åsbogatan 22. På öppningsdagen bjuds besökarna på fika. Här kommer Stadsbiblioteket att finnas fram till att ombyggnaden på Stortorget blir klar under 2021.

Ombyggnaden av Stadsbiblioteket

Öppettider på Åsbogatan från den 2 mars

Måndag-torsdag: 9.00-18.00
Fredag: 9.00-17.00
Lördag: 10.00-14.00

Bokbussen på Stortorget under februari

Under februari innan Stadsbiblioteket öppnar på Åsbogatan kan du besöka bokbussen på Stortorget på vardagar klockan 12-14. I övrigt hänvisas låntagare och besökare till närbiblioteken under februari.

Var med och forma vårt framtida Stadsbibliotek

Har du synpunkter och idéer på hur du vill att vårt framtida Stadsbibliotek ska vara och utvecklas efter ombyggnaden? Då är du varmt välkommen till denna träff på ”gamla” Stadsbiblioteket den 25 februari där vi tillsammans kommer titta närmare på planerna för barnavdelningen och biblioteket i sin helhet. Stora som små är välkomna. Deltagarna bjuds på fika och ingen föranmälan krävs.

Klockan 16-17 fokus barnavdelningen
Klockan 17-18 fokus Stadsbiblioteket i sin helhet

Flyttfest på Stortorget den 28 februari

Den 28 februari öppnar vi upp ” Stadsbiblioteket på Stortorget för en flyttfest där vi tar farväl av vårt ”gamla” bibliotek. Evenemanget är kostnadsfritt och pågår mellan klockan 16:30 och 22:00. Alla är välkomna, ingen föranmälan krävs. Dagen till ära öppnar Nilssons Café för kvällen där du kan köpa mat och dryck. Under kvällen bjuds på musik och underhållning för stora och små och så ger vi bort våra CD-skivor som funnits för utlåning (max 5 skivor per besökare). Hela programmet hittar du på evenemangskalendern.

Flyttfesten - hela programmetlänk till annan webbplats

Karta som visar vägen från Stadsbiblioteket på Storgtorget till Åsbogatan 22