Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Jobba med omsorg - Dags att söka till ett utmanande och viktigt sommarjobb

Söker du en utmaning där du får mycket tillbaka? Att jobba med omsorg är ett betydelsefullt arbete som gör skillnad för andra. Vi söker ofta nya medarbetare och just nu letar vi efter dig som vill sommarjobba hos oss.

Vi söker ofta nya medarbetare och just nu letar vi efter dig som vill sommarjobba hos oss. Vi behöver många duktiga vikarier till äldreomsorgen och våra verksamheter för personer med funktionsnedsättning. Inom omsorgen kan du arbeta på särskilt boende, gruppbostad eller inom hemtjänst, barn & ungdom samt personlig assistans.

Rekryteringen sker löpande, så ansök redan idag.

Ett jobb med många utmaningar, men där man får mycket tillbaka, menar Annelie och Mariette som arbetar inom hemtjänsten i Ängelholm.

Ett jobb med många utmaningar, men där man får mycket tillbaka, menar Annelie och Mariette som arbetar inom hemtjänsten i Ängelholm.

Att jobba med omsorg är ett livsviktigt arbete

Vi söker dig som vill arbeta inom äldreomsorgen/funktionsstöd på särskilt boende alternativt gruppbostad, inom hemtjänst eller med personlig assistans. Våra verksamheter är belägna runt om i kommunen, så du har många alternativ att välja mellan utifrån vilken verksamhet och geografisk placering som passar just dig.

Du kommer att arbeta med vård och omsorgsinsatser, utifrån önskemål och behov. Omvårdnad innebär att ge stöd och hjälp i vardagen. Det kan vara hjälp med aktiviteter, ledsagning, promenader, förflyttningar, måltidshjälp och med hygien. Arbetet innefattar också serviceinsatser så som städ, tvätt och inköp. Planering och organisering av arbetet sker i samarbete med enhetschef, kollegor och övriga professioner.

Vi söker dig som vill bidra till en meningsfull och innehållsrik vardag och som brinner för att göra skillnad för andra. Examen från Omvårdnadsprogrammet eller motsvarande är meriterande. Du är omtänksam, hjälpsam, intresserad, engagerad och du gillar utmaningar, för det krävs i en verksamhet som snabbt behöver ställa om beroende på person och situation. Du vågar tänka nytt och ta egna initiativ. Tidigare arbete med människor, ser vi som en värdefull merit. Ett antal av våra vikariat är inom hemtjänsten, så en förutsättning för att arbeta inom denna verksamhet är att inneha körkort.

Att arbeta inom omsorgen kan vara ett tufft jobb med många utmaningar. Samtidigt är det arbete där du får mycket tillbaka. Så här säger några av våra medarbetare om sina jobb inom omsorgen.

Det är tungt med vård i livets slutskede, men det känns bra att finnas där för dem, säger Daniel som är undersköterska inom hemtjänsten på Ängelholms kommun.
Du kan ställas inför svåra situationer, men tacksamheten du får tillbaka är ovärderlig, säger Annelie som är undersköterska på Ängelholms kommun.