Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

2020 års Ängelholmsambassadörer utsedda

En idrottsstjärna, en kulturjournalist och en innovativ entreprenör. Isabelle Haak, Johar Bendjelloul och Jonas Bonde heter Ängelholms tre nya ambassadörer som styrelsen för Ängelholms näringsliv utnämnde idag den 31 mars.

Det innebär att Ängelholm nu har sex ambassadörer. I fjol utnämndes Jill Johnson, Maria Rooth och Christian von Koenigsegg till ambassadörer för Ängelholm.

– Det är fantastiskt roligt att vi i Ängelholm har så många både framstående och engagerade profiler som vill lyfta fram vår kommun på olika sätt, säger kommunstyrelsens ordförande Robin Holmberg, M.

– Genom våra tre nya ambassadörer får vi en fantastisk mix av spännande profiler som vi vara med och stärka varumärket Ängelholm, säger Monika Christensson, styrelseordförande för Ängelholms Näringsliv.

Från och med 2019 utses tre ambassadörer per år och uppdraget ska gälla i sammanlagt tre år. Totalt kommer Ängelholm alltså ha nio aktiva Ängelholmsambassadörer 2021.

Önskan är att ambassadörerna på olika sätt ska bidra till en positiv utveckling av Ängelholm genom att synliggöra Ängelholms goda sidor i fler och nya kanaler och sammanhang. Ängelholms nya ambassadörer utses högtidligt i samband med kommunens nationaldagsfirande i Hembygdsparken den 6 juni.

Årets ambassadörer


Isabelle Haak, volleybollspelare, proffs i Turkiska ligan.

Säsongen 2014/2015 blev Isabelles första säsong som ordinarie spelare i startsexan för EVS Engelholms volley. Samma år blev hon vald till årets nykomling av Svenskan Volleybollförbundet. Hon debuterade i svenska landslaget som 14-åring. Isabelle har varit proffs sedan 2016 och spelat i franska ligan, italienska ligan. Från 2019 spelar Isabell i den Turkiska ligan.

– Det är såklart en ära att få representera Ängelholm, säger Isabelle. Jag älskar miljön med havet och naturen samtidigt som det är en väldigt lugn stad men mycket livfullt på sommaren. Jag uppskattar framförallt att komma hem till Ängelholm eftersom jag annars spenderar mycket tid utomlands, komma hem och känna lugnet. En stor anledning är också att Ängelholm är en idrottsstad. Det var bland annat därför vi flyttade hit, då det fanns så mycket idrott och framförallt volleyboll.

Johar Bendjelloul, journalist och kulturprofil med bakgrund inom medier som Sveriges Television, Sveriges Radio och numera Dagens Nyheter.

2018 blev Johar känd för en bred TV-publik när han vann finalen i underhållningsprogrammet På Spåret, tillsammans med Josefin Johansson. Johar har växt upp i Ängelholm och återkommer ofta till hemstaden.

– Det känns oerhört hedrande att få bli Ängelholmsambassadör. Vilket fint uppdrag! Det känns som om jag bara blir mer och mer förtjust i Ängelholm för varje år som går, säger Johar. Staden har ju faktiskt allt. Liv och rörelse, vänliga människor, imponerande idrott och mystiska UFO-monument. Och så tillgång till grönska och hav - stranden, med Kullaberg vid horisonten, är min favoritplats här i livet.

Jonas Bonde, innovatör, entreprenör och affärsängel.

I början av 2000-talet grundade Jonas prisjämförelsesajten Prisjakt som snabbt blev en internationell succé. Idag utvecklar Jonas företaget Car.Info med målet att skapa omfattande portal för bilintresserade.

– Wow, tänk att jag fick uppgiften att vara Ängelholmsambassadör, när vi är så många som är det hela tiden! kommenterar Jonas det nya hedersuppdraget.Ängelholms tre nya ambassadörer. Från vänster: Johar Bendjelloul, Isabelle Haak och Jonas Bonde.

Ängelholms tre nya ambassadörer. Från vänster: Johar Bendjelloul, Isabelle Haak och Jonas Bonde.