Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Ny VD för Ängelholms kommuns fastighetsbolag

Mikael Bornandersson blir ny VD för kommunens fastighetsbolag Ängelholmshem och Ängelholmslokaler. Mikael tillträdde omgående på tisdagen den 31 mars.

Mikael Bornandersson anställs som interim chef, alltså ett uppdrag under en begränsad tid, för att inleda ett omfattande förändringsarbete efter att allvarliga brister avslöjats i en extern genomlysning av företagen.

– Uppdraget är stort och svårt och handlar om att gå till botten med alla de brister som uppdagats i den granskning som KPMG gjort, säger Robin Holmberg, kommunstyrelsens ordförande som från igår även är ordförande i bolagens styrelse. Förtroendet för våra bolag ska återupprättas både bland kommuninvånarna och bland företag på marknaden, säger Robin Holmberg. Och medarbetarna ska känna stolthet över att arbeta hos oss!

Mikael Bornandersson har flerårig erfarenhet som VD inom bland annat teknik och transportbranschen både i Sverige och utomlands. Mikael bor med sin familj i Ängelholm.

– Jag brinner för att bidra till organisationers och medarbetares utveckling. Med min erfarenhet av affärsutveckling och att leda stora förändringar ser jag fram emot att få bidra till att kommunens bolag utvecklas till attraktiva företag med ordning och reda och där medarbetarna trivs, säger Mikael Bornandersson.

På tisdagsmorgonen fick bolagens alla medarbetare möjlighet att träffa både den nye vd:n och bolagets nya styrelse. De anställda fick också information om den genomförda granskningen och om den nya ledningens planer för bolagen framöver.

Mikael Bornandersson blir ny VD för kommunens fastighetsbolag Ängelholmshem och Ängelholmslokaler. Mikael tillträdde omgående, tisdag den 31 mars.

Mikael Bornandersson blir ny VD för kommunens fastighetsbolag Ängelholmshem och Ängelholmslokaler. Mikael tillträdde omgående, tisdag den 31 mars.