Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Evenemang som samlar elever och personal från olika skolor ställs in

Med anledning av Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd som presenterades den första april ställer Ängelholms kommuns skolor och förskolor in alla evenemang där elever och personal samlas från olika enheter.

Under onsdagen presenterade Folkhälsomyndigheten nya allmänna råd med huvudinriktningen att man ska hålla avstånd och ta personligt ansvar. För att motverka spridningen av covid-19 i Sverige krävs att man alltid stannar hemma när man har symtom, att man är noggrann med handhygien och att alla håller avstånd till varandra. Enligt Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd bör större sociala sammanhang undvikas och personer över 70 år bör vara särskilt försiktiga.

– Vi ser det här som en passande åtgärd efter de nya allmänna råden från Folkhälsomyndigheten som klargör att större sociala sammanhang ska undvikas, säger Fredrik Thornberg som tillsammans med Eva Mellberg är verksamhetschef för- och grundskola i Ängelholms kommun. Det här leder också till att eventuella gruppresor i kollektivtrafiken kan undvikas fortsätter Fredrik.

Beslutet att ställa in evenemangen gäller tills vidare.

Länk till Folkhälsomyndighetens allmänna råd som publicerades första aprillänk till annan webbplats

Barn som spelar fotboll