Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Rampljus - ny programserie ska lyfta den lokala kulturen

Kommunerna i Familjen Helsingborg går samman för att ge invånarna ett späckat kulturprogram att njuta av hemma favoritfåtöljen eller soffhörnan. Förra veckan var det premiär för första avsnittet av den webbsända programserien Rampljus.

Förutom humoristiska små inslag bjuder programserien på musik av allt från väl etablerade artister till morgondagens stjärnor som drömmer om sitt stora genombrott. Det blir också intervjuer med olika spännande personligheter och du får följa med hem till några av kommunernas konstnärer och låt dig inspireras av krögare som lagar mat i rutan. Och mycket annat.

– I Coronas spår sker en kraftsamling inom flera områden. Denna kulturmanifestation var möjlig endast genom en stark kultursamverkan inom Familjen Helsingborg och där vi hoppas att dessa inslag ska ge upplevelser och lyfter kulturskaparare på sätt som till del är nya för oss säger Susann Toft, enhetschef för kultur och stad i Ängelholms kommun

– Kulturen spelar en viktig roll i samhället, särskilt i kristider, och när våra besökare inte kan komma till oss får vi komma till dem. Jag tror att inslag med en stark lokal förankring och en tydligt igenkännbar lokal avsändare bidrar till känslan av trygghet och signalerar att samhället inte stängt ner. Dessutom möjliggör vi ett antal arbetstillfällen för sektorns aktörer som idag står helt utan engagemang. Det känns riktigt bra att vi kommuner inom Familjen Helsingborg kan hjälpas åt med detta, tillsammans, säger Max Granström, kulturdirektör i Helsingborg och vd för kultur- och evenemangsbolaget Helsingborg Arena & Scen som är en av flera aktörer bakom den webbsända programserien.

En majoritet av Familjen Helsingborgs elva kommuner deltar i projektet som till stor del finansieras av Familjen Helsingborgs Utvecklingsfond.

Rampljus sänds varje vecka under april och maj via länken:

www.stagebackstage.selänk till annan webbplats/rampljus

Sändningarna kommer också publiceras i vår evenemangskalender

EN person som jonglerar