Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Inställt nationaldagsfirande i Hembygdsparken

Nationaldagsfirandet i Hembygdsparken den 6 juni ställs in på grund av risk för smittspridning av coronaviruset. Utdel­ningen av priser och stipendier planeras till ett senare tillfälle.

Många ängelholmare brukar delta i det uppskattade nationaldagsfirandet i Hembygdsparken. Nationaldagsprogrammet omfattar framträdande av elever från Kulturskolan tillsammans med Hemvärnets Musikkår, utdelning av kultur-och idrottspriser och stipendier och nya medborgare hälsas välkomna. I år har presidiet för nämnden för kultur, idrott och fritid och tillika nationaldagskommittén beslutat att ställa in det traditionsenliga firandet den 6 juni med hänsyn till risk för smittspridning av coronaviruset covid-19.

– Det är ett tråkigt, men ett nödvändigt beslut som följer riktlinjerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten om att stoppa offentliga tillställningar med mer än 50 personer. Till nästa år hoppas vi återigen kunna erbjuda ett högtidligt nationaldagsfirande med samma fina program, säger Charlotte Engblom (L), ordförande för nämnden för kultur, idrott och fritid.

Nytt datum för prisutdelning

Nämnden för kultur, idrott och fritid föreslår att årets kulturpris och stipendier, arkitekturpris och idrottspriser delas ut på Ljusfesten den 7 augusti.

– Det är vår förhoppning att vi ska kunna genomföra prisutdelningarna då istället, eftersom det ligger lite längre fram i tiden, säger Charlotte Engblom (L), ordförande för nämnden för kultur, idrott och fritid.

Nytt arkitekturpris – nominering öppen till 30 april

Nytt för i år är arkitekturpriset som delas ut till byggnader, bebyggelsemiljöer eller anläggningar som parker eller torg i Ängelholms kommun. Även denna prisutdelning flyttas fram till Ljusfesten den 7 augusti på grund av coronapandemin. Nomineringstiden och tiden för juryarbetet är samma som förut. Pristagare till arkitekturpriset kan nomineras via e-tjänsten till och med den 30 april.

Nominera vilket byggnadsprojekt som ska få årets arkitekturprislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Svenska flaggor vajar i vinden