Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Snart inflyttningsklart till nya natursköna gruppbostäder

Den 4 maj flyttar de första hyresgästerna in till helt nya gruppbostäder på Sommarsol i Vejbystrand. De nya boendena med totalt tolv platser är en del i kommunens satsning för att möta det stora behovet av bostäder med särskild service och bostäder till personer med en psykiatrisk funktionsnedsättning.

En gruppbostad är ett boende med särskilt service för vuxna enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, och socialtjänstlagen. På tidigare rehabiliteringsanläggningen Sommarsol i Vejbystrand står nu två gruppbostäder med totalt tolv nyrenoverade lägenheter klara för inflyttning.

– Det är mycket positivt för Ängelholms kommun att kunna erbjuda dessa boendeplatser eftersom vi har ett stort behov. Jag är väldigt glad över detta första steg och välkomnar våra nya hyresgäster till ett fantastiskt boende, säger Ingela Sylwander (M), ordförande i nämnden för omsorg och stöd.

Samtliga lägenheter är tillgänglighetsanpassade, fullt utrustade med kök, sovrum, vardagsrum och badrum. Varje enskild person som bor i gruppbostaden har ett eget hyreskontrakt och ansvarar själv för bostadens inredning. I anslutning till lägenheterna finns ett gemensamt utrymme att tillgå och där det kommer att finnas personal på plats dygnet runt och som stöttar de boende så att det kan leva ett så självständigt liv som möjligt.

– Vi är väldigt glada över detta nytillskott bland våra gruppbostäder och att det snart är dags för inflyttning. Det är en väldigt vacker plats med fin miljö och jag tror att våra boende kommer att trivas här , säger Lina Erlandsson, som är enhetschef för de nya gruppbostäderna.

*Sommarsol hyrs ut till Ängelholms kommun av ett privat bolag. Gruppboendena ska bedrivas i kommunens regi.

Visionsbild: Tyréns AB
Nya gruppbostäder exteriör
Nya gruppbostäder exteriör
Nya gruppbostäder i Vejbystrand interiör.
Nya gruppbostäder i Vejbystrand interiör
Nya gruppbostäder i Vejbystrand interiör.