Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Inget firande på lastbilsflak för Ängelholms studenter

Studentfirandet i Ängelholms kommun kommer att bli av, men det blir utan firande på lastbilsflak. Det är ett beslut som grundar sig i nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

På fredag den 5 juni tar eleverna på Ängelholms gymnasieskola studenten. Tanken var att studenterna kunde åka på lastbilsflak tillsammans med sina klasskamrater efter utspringet. Men efter att Folkhälsomyndigheten under tisdagen kommit med nya rekommendationer om att skolklasser på lastbilsflak inte får förekomma så gör man en ändring i programmet.

– Vi har hela tiden sagt att vi tänker följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och därför får vi delvis ändra i vårt upplägg, säger Markus Eek, som är gymnasiechef i Ängelholms kommun.

Gymnasiechefen håller nära kontakt med elevernas studentkommité och han har under eftermiddagen meddelat dem om beslutet.

– Det är såklart tråkigt då eleverna har förberett detta i månader, men det viktigaste är att vi kan ha ett firande som inte bidrar till ökad smittspridning. Nu planerar vi tillsammans med studentkommittén för någon annat än studentflak, och det är i dagsläget inte klart hur vi gör. Vår förhoppning är att vi kan genomföra firandet på bästa möjliga sätt, säger Markus Eek.

Studenter i Ängelholm