Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Hjälp oss att spara vårt vatten

Eftersom det är torrt och låga grundvattennivåer nu behöver vi alla hjälpas åt att spara vatten för att undvika bevattningsförbud. Varje droppe räknas!

Låga grundvattennivåer och höga uttag

Redan i månadsskiftet maj/juni konstateras att Ängelholms kommun har väldigt låga grundvattennivåer och att man samtidigt ligger på gränsen för hur mycket vatten som pumpas ut till abonnenterna. Förvärras situationen ytterligare kommer ett bevattningsförbud behöva införas.

– Vi ber om ängelholmarnas hjälp att spara på vattnet, då vi närmar oss maximala uttag i vårt vattenverk och med grundvattennivåer på samma låga nivåer som under den svåra torkan i augusti/september 2018. Om vi hjälps åt att spara och tänka oss för innan vi låter kranarna rinna, så skjuter vi ett bevattningsförbud framför oss lite till, säger Cornelia Ljungerud som är VA-chef i Ängelholms kommun.

Följ Sydvattens kampanj för att spara vatten

Ängelholms kommun är en av 17 delägarkommuner i Sydvatten AB och just nu körs en kampanj för att hushålla med vattnet. Med hashtag #varjedropperäknas informeras om att alla behöver tänka på att de är vattenförbrukare och att vattnet ska användas på ett hållbart sätt. Att spara på vatten innebär man med enkla medel och smarta val kan minska sin vattenanvändning utan att ge avkall på bekvämligheterna. De handlar om små förändringar i vardagen som gör att vi tillsammans kan spara många liter genom att göra smarta val.

Tips på vad du kan göra finns på Sydvattens webbplats länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vattentunna att samla regnvatten i