Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Spara på vattnet - pumparna går för fullt

I helgen sköt kommunens vattenuttag ytterligare i höjden, alla pumpar går för fullt och vattentornet i Ängelholm hinner knappt fyllas på. Ett beslut om bevattningsförbud närmar sig om det vid nästa mätning visar att grundvattennivån är för låg.

Låga grundvattennivåer och höga vattenuttag

– Om det torra vädret håller i sig så är vi väldigt nära ett bevattningsförbud, säger VA-chef Cornelia Ljungerud. Hon vädjar åter till alla att spara på vattnet, när mätningar för vårt grundvatten nu visar på oroande låga nivåer. Några mätningar återstår innan beslut tas om ett bevattningsförbud ska införas, eventuellt redan innan midsommar.

Följ Sydvattens kampanj för att spara vatten

Ängelholms kommun är en av 17 delägarkommuner i Sydvatten AB och här kör man en kampanj för att hushålla med vattnet. Med hashtag #varjedropperäknas informeras om att alla behöver tänka på att de är vattenförbrukare och att vattnet ska användas på ett hållbart sätt.

Att spara på vatten innebär man med enkla medel och smarta val kan minska sin vattenanvändning utan att ge avkall på bekvämligheterna. De handlar om små förändringar i vardagen som gör att vi tillsammans kan spara många liter genom att göra smarta val.

Tips på vad du kan göra finns på Sydvattens webbplats länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vattendroppe i havet