Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Aktivitet Förebygger blir Årets Peppare!

På årets direktsända idrottsgala på måndagskvällen, utsågs Ängelholms kommun med Aktivitet Förebygger till vinnare av Årets Peppare. Det är en utmärkelse som Kronprinsessparets organisation Generation Pep delar ut till en verksamhet ”som på inkluderande och tillgängliga sätt får barn och unga att röra på sig”. – Helt fantastiskt! säger Maja Arvidsson, ansvarig och initiativtagare till verksamheten inom Ängelholms kommun.

Juryns motivering är att Aktivitet Förebygger tillgängliggjort rörelseglädje och skapat en genomgripande samhällsförändring. Tack vare samverkan inom olika delar av det lokala samhället skapas en hållbar och långsiktig modell för barn och ungas hälsa, som också kan vara föredöme för andra. Priset delades ut av Carolina Klüft.

– Det här är ett fantastiskt fint pris som hjälper fler till ett hälsosammare liv. Det är också ett pris vi delar med andra i Ängelholm; skola, socialtjänst, föreningsliv och näringsliv. Nu återstår bara att sätta hela Sverige i rörelse! sa Maja Arvidsson i sitt tal på idrottsgalan

Årets Peppare delas ut till någon som tar ett aktivt ställningstagande för barns hälsa. Priset ska belöna en person, organisation, förening eller ett initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig. Årets Peppare delas ut i samarbete med Riksidrottsförbundet i samband med Idrottsgalan. I juryn finns bland annat H.K.H Prins Daniel och Carolina Klüft.

– Detta är god ekonomisk hushållning. Vi investerar i barn och ungas hälsa - den viktigaste investeringen för framtiden! Utan Aktivitet Förebygger hade många barns liv sett annorlunda ut, sa Lars-Ola Olsson, huvuduppdragschef för Lärande och familj i Ängelholms kommun i sitt tal.

– Det är alltid kul när våra framgångar här i Ängelholm ger eko även nationellt. Aktivitet Förebygger är ett mycket bra koncept för att förebygga utanförskap och vi har många bra exempel på det. Jag vill rikta ett stort grattis till Maja och hennes gäng, säger Sven-Ingvar Borgquist(M), ordförande i Familje- och utbildningsnämnden.

Aktivitet förebygger (AF) i Ängelholm är ett samarbete mellan kommun, civilsamhälle och näringsliv, där det förebyggande arbetet sätts i fokus. AF arbetar i alla kommunala skolor och 25 föreningar i kommunen, där elever i åk 4 och 6 har obligatorisk föreningsverksamhet på skoltid.

Mer information

Mer information om Aktivitet Förebygger:
https://www.engelholm.se/utbildning-och-barnomsorg/kunskapsstaden-angelholm/aktivitet-forebygger.html Länk till annan webbplats.

Mer information om Årets Peppare och Generation Pep!:
https://generationpep.se/sv/hur-vi-arbetar/egna-satsningar/arets-peppare/ Länk till annan webbplats.

Bild: Bildbyrån

Bild: Bildbyrån