Ängelholmsquiz av lokalt UF-företag blir en del av visionsarbetet

Vad står ängeln för i Ängelholms kommunvapen? Och vilka är egentligen kommunens ambassadörer?
UF-företaget Quiz it UF från Ängelholms gymnasieskola har lanserat ett frågesportsspel med Ängelholmstema. De unga företagarna kommer sälja spelet på alla föreläsningar och workshops som arrangeras inom arbetet att ta fram Ängelholms nya vision, Vision 2035.

Det var när Isak Andersson, från UF-företaget Quiz it, kontaktade Ludvig Bayerlein, enhetschef för kommunikationsenheten på Ängelholms kommun och som ingår i projektgruppen för visionsarbetet, för att sälja en annonsplats i spelet som idén om ett samarbete föddes.

– Jag tänkte direkt att vi borde göra något tillsammans och vi ser en jättevinst av att kunna engagera unga företagare på det här sättet. Dels får vi deras input på arbetet vi gör men de lyfter också tillställningarna vi arrangerar inom visionsarbetet genom att vara på plats och sälja sitt spel. En win-win helt enkelt, säger Ludvig Bayerlein.

Bakom UF-företaget och spelet står sex elever som går sista året på Rönnegymnasiet. De har själva tagit fram frågorna genom intesiv research och har dessutom fått hjälp av lokalhistorikern Johan Brinck med några av frågorna och faktakoll.

– Vi funderade länge med vad vi skulle göra. Vår utgångspunkt var att göra något lokalt inom Ängelholm. Vi diskuterade fram och tillbaka och kom in på att vi ville göra något sorts sällskapspel, vi började undersöka vad som redan fanns och vad som saknades. Vi såg att det fanns små frågesport på nätet, men kunde inte hitta något fysiskt spel. Därmed kom ideén att göra ett fysiskt frågespel om Ängelholm upp och vi bestämde oss för att göra det, säger Isak Andersson.

Frågorna i spelet är till för både dem som har levt och verkat i Ängelholm under lång tid, men även turister och besökare som vill lära sig mer om platsen. I dagsläget har UF-företaget sålt cirka 100 spel, men målsättningen är att sälja det dubbla. 

– Det har varit ett stort intresse och många som kommer härifrån som köpt spelet har visat uppskattning. De tycker att det är roliga fakta om ämnen som de inte känner till och har berättat att de har lärt känna staden ännu bättre, säger Lina Svorén, från UF-företaget Quiz it.

Quiz-it har varit på plats under höstens temaföreläsningar på stadsbiblioteket och kommer vara med under ett antal workshops som hålls under våren.

Mer information om UF-företaget Quiz itlänk till annan webbplats

Mer information om kommunens visionsarbetelänk till annan webbplats

UF-företaget Quiz på plats under en av höstens temaföreläsningar på stadsbiblioteket kopplat till visionsprocessen.

Bakom UF-företaget Quiz-it står eleverna Hend Almohammad Alsaleh, Isak Andersson, Gustav Johnsson, Anton Anderholm, Lina Svorén och Jonatan Sayar. Här är de på plats i stadsbiblioteket för att sälja sitt sitt spel med ängelholmsfrågor på en temaföreläsning om kommunens visionsarbete.