Ombyggnaden av Stadsbiblioteket - nu påbörjas renoveringsarbetet

I slutet på maj ska rivningsarbetet påbörjas och i början på september planeras renoveringsarbetet att sätta igång av gamla Stadsbiblioteket på Stortorget. Fram till att ombyggnaden beräknas bli klar kan du besöka Stadsbiblioteket i de tillfälliga lokalerna på Åsbogatan 22. Är du tveksam till att besöka biblioteket finns Take Awaylån. Tillhör du en riskgrupp kan du beställa hemleverans.

Det kommunala fastighetsbolaget Ängelholmslokaler som äger lokalerna för gamla Stadsbiblioteket på Stortorget, har i veckan som gick skrivit kontrakt med en anbudsvinnare. Det gör att renoveringsarbetet nu kan påbörjas. I slutet på maj ska rivningsarbetet påbörjas och i början på september planeras ombyggnadsarbetet att sätta igång.

För den som känner sig tveksam till att besöka Stadsbiblioteket på grund av coronaviruset och covid-19 finns Take Awaylån. Personer som tillhör riskgrupper har även möjlighet att beställa hemleverans. Dessa nya möjligheter att låna böcker gäller på samtliga bibliotek.

Take Awaylån innebär att låntagaren kontaktar sitt bibliotek och kommer överens om en tidpunkt för låntagaren att hämta sina böcker. Hemleverans av böcker kan beställas av personer som tillhör riskgrupper. Hemleveransen är kostnadsfri.

– Vi kommer att erbjuda hemleverans för en tid framöver så får vi utvärdera längre fram. Vi håller också på att utöka och utveckla vår digitala verksamhet, säger Martin Memet Könick, bibliotekschef i Ängelholms kommun.

Take Awaylån - kontakta ditt bibliotek (bibliotekswebben)länk till annan webbplats

Beställ hemleverans - för dig som tillhör riskgrupp (bibliotekswebben)länk till annan webbplats

Stadsbibliotekets ombyggnadlänk till annan webbplats

Ängelholmslokalerlänk till annan webbplats