Torghandel öppnar på lördagar på Tingstorget

För att ytterligare stödja näringslivet har Ängelholms kommun beslutat att tillåta torgförsäljning på Tingstorget lördagar mellan klockan 9 och 14. Är du intresserad kan du ansöka via vår e-tjänst. Försäljningen är avgiftsfri.

Beslutet om att tillåta torgförsäljning på Tingstorget lördagar klockan 9-14 gäller från den 27 juni till och med den 12 september. Försäljningen är avgiftsfri och anmälan görs via vår e-tjänst om Torgförsäljning.

– Genom att tillåta loppis och torgförsäljning på Tingstorget på lördagar hoppas vi skapa ett ökat besöksunderlag även i våra butiker i centrum, säger Pernilla Fahlstedt, chef för huvuduppdrag Samhälle i Ängelholms kommun.

Till e-tjänsten för torghandellänk till annan webbplats

Försäljningsvillkor för torghandel på Tingstorget

Gäller under perioden den 27 juni 2020 till och med den 12 september.

  1. Torghandel får ske på lördagar, som längst mellan kl 9-14. Det är tillåtet att packa upp varor från klockan 8.
  2. Fordon är inte tillåtna på torget förutom vid i- och urlastning.
  3. Innehavaren ansvarar för att kontinuerligt hålla saluplatsen ren och snygg. Försäljningsytan ska städas och bord eller annan försäljningsutrustning ska tas bort dagligen efter avslutad försäljning.
  4. Inför varje enskilt tillfälle som en yta önskas tas i anspråk ska anmälan ske till Ängelholms kommun via e-tjänsten för torghandel (se länk ovan). Plats kommer att tilldelas i turordning utifrån inkommen anmälan.
  5. Ängelholms kommuns ordningsstadga för torghandel ska följas, förutom i de fall detta beslut meddelar annat.

Coronavirussjukdomen och covid-19

Torghandlare håller i en låda med bär.