70 nya bostadsrätter på Fridhem

Ängelholms nya stadsdel Fridhem utvecklas med fler bostäder i centralt läge. Nu planeras 70 nya bostadsrättslägenheter.

Det är företaget MPD Sienna Grund 1 AB, ett dotterbolag till Midroc Properties, som tecknat markanvisningsavtal med kommunen om fastigheten som ligger utmed Kullavägen och Trapetsgatan intill Ängelholms IP.

Bostäderna ska byggas i tre byggnadskroppar med 4- 5 våningar. Även ytor för lokaler planeras i bottenplan. Inflyttning beräknas kunna ske hösten 2023.

Fastigheten som heter Startpistolen 1 är 6800 kvadratmeter stor.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att godkänna avtalet som ger bolaget möjlighet att gå vidare med sina planer.

– Fridhem har ett fantastiskt läge med idrott inpå knuten och med havet och centrum på promenadavstånd. Nu byggs stadsdelen på det sätt vi önskat med varierande bostäder som passar flera, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Ängelholms kommun.

– Utgångspunkten för utformningen av byggnaderna har varit att skapa ett trivsamt, tryggt och socialt hållbart bostadsområde med kostnadseffektiva kvalitetsboende, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc Properties.

En skiss visar orangefärgade bostadshus, ett som är L-format och ett som är mer fristående. I mitten finns en innergård med förrådsbyggnader och grönska.

En skiss som visar hur bostäderna kan komma att placeras och se ut. BIld: Jais Arkitekter / Midroc