Varje steg räknas på Ängelholms nya aktivitetsrundor

Sommaren är här och vad passar väl bättre än att ägna den åt motion och rörelse. Nu finns två nya aktivitetsrundor, en i Ängelholm och en i Hjärnarp, som passar unga som gamla och den som tränar själv eller tillsammans med andra.

De två nya aktivitetsrundorna i Hjärnarp och vid Ängelholms skateboardpark ska locka till utomhusträning och rörelseglädje för folk i alla åldrar.

– Att röra sig är alltid viktigt, inte bara i dessa coronatider. Varje steg räknas och i Ängelholm finns redan många bra alternativ till rörelse och aktivitet utomhus. Men vi jobbar ständigt med att utveckla det som redan finns och göra det mer tillgängligt och enkelt för alla, säger Daniel Henrysson, fritidskonsulent i Ängelholms kommun.

Aktivitetsrundan vid Ängelholms skateboardpark är ett alternativ till hinderbanan som också finns där. Rundan som heter ”Varje steg räknas” består av tolv skyltar. Sex av dem innebär enskild träning och sex skyltar är samarbetsövningar.

I Hjärnarp finns aktivitetsrundan längs det befintliga motionsspåret och kallas “Puls och styrka”. Även denna runda består av tolv skyltar. Du kan träna och utföra övningarna i din egen takt. Välj mellan tre olika nivåer, två för vuxna och en för barn.

På alla skyltar finns fakta om hur fysisk aktivitet påverkar kroppen och hjärnan. Genom att scanna skyltarnas QR-koder med mobilkameran kan du se filmer om hur de olika övningarna ska utföras.

Mobilkamera används för att scanna skyltens qr-kod.

Använd kameran på din mobil för att enkelt scanna skyltens QR-kod i högra hörnet. Då kan du se övningens utförande via en kort film.

Företaget bakom idén

Bakom de skyltbaserade aktivitetsrundorna står företaget Träning i livet. De vill ge en ny vinkling på hur vuxna och barn på ett roligt och utmanande sätt kan röra sig tillsammans med andra i sitt eget tempo. Ängelholms kommun är en av flera kommuner som nappat på konceptet och rundorna finns på flera platser i Sverige.

Hjälp av studenter

I Ängelholms kommun har studenterna Ida Magnusson och Malin Peterson från Halmstad Högskola arbetat med projektet. Aktivitetsrundorna var en del av deras studentprojekt som går ut på att väcka lust till mer rörelse.

Fler aktiviteter i Ängelholms skateboardpark

Låt dig utmanas av fler aktiviteter i skateparken tillsammans med dina vänner, familj eller på egen hand.

Hinderbana

På hinderbanan finns olika hinder med möjligheter att träna styrka, uthållighet, kondition, balans och smidighet.

Lånelåda

Nyligen placerades även en låda full med leksaker, spel och bollar ut. Du får använda redskapen så mycket det går, men vi ber dig ta hänsyn till budskapet på lådan - låna, lek och lämna tillbaka. Då får fler chansen till aktivitet!

En kille står på händer på en ställning.

Hinderbanan vid Ängelholms skateboardpark består av många olika moment där du kan träna exempelvis styrka, balans och uthållighet. Foto: Melvin Hörtewall

Se filmen om aktivitetsrundan och hinderbanan