Fotoutställning om stranderosionens krafter visas ute

Med start 24 juli visas Kristoffer Granaths utställning Erosion vid Klitterhus. Utställningen är utomhus och strandväggarna vid Klitterhus kommer att prydas med stora fotografier av Skånes kust och människor.

Projektet Erosion handlar om klimatet och erosionen längs kusterna i Skåne, från Båstad till Kristianstad.

Våtmarkerna kring Sibirien, Vejbystrand och Skepparkroken är några av de platser som finns med i utställningen. Flera personer med engagemang för Ängelholms kust finns också avbildade på de 70x100 cm stora fotografierna.

– Tanken med utställningen är att hitta styrkan att agera för en bättre miljö och att hitta nya sätt att leva hållbart. Att med kultur lyfta och engagera personer i vår region bidrar till en gemensam, hållbar och ansvarsfull roll i klimatdebatten som nu är allas agenda för en gemensam framtid, säger Kristoffer Granath.

Fotograf Kristoffer Granath

Kristoffer Granath är verksam fotograf i Skåne. Han har tidigare bland annat dokumenterat Findus nedläggning i Bjuv samt nedrustningen av kärnkraftverket i Barsebäck.

Vernissage: Fredag 24 juli kl. 17:00, invigning kl. 17:30.
Utställningen beräknas pågå fram den 1:e november 2020.

Plats: Strandväggarna, i nära anslutning till Klitterhus i Ängelholm.
Utgå från Sjöstigen, med koordinaterna 56.262320, 12.839070. Följ sedan Sjöstigen ner till havet, där finns Strandväggarna och utställningen.

Pressvisning: Tisdag 21 juli kl 14:00 är media varmt välkomna att träffa fotograf Kristoffer Granath nere vid Strandväggarna

Kontaktperson
Nina Wenedikter, enheten Allmänkultur i Ängelholms kommun
Telefon: 0733-23 41 99
e-post: nina.wenedikter@engelholm.se

Övrig information
Ängelholms kommun och avdelningen Kultur och Stads enheter för Klimatanpassning och Allmänkultur stödjer utställningen Erosion.
Vi hjälps åt att följa Folkhälsomyndighetens restriktioner i samband med Covid-19.

Svartvitt foto visar vågor som slår mot stenbrygga i Lerhamn. Fågel flyger på molntung himmel.

Storm i Lerhamn är ett av fotografierna i utställningen Erosion som snart visas i Ängelholm. Foto: Kristofer Granath