UFO och utegym- fem gratis sommaraktiviteter i Ängelholm

Sommaren i Ängelholm bjuder på såväl soliga som mulna dagar. Oavsett om du är kvar i stan eller på besök, finns det många saker att göra. Här ger vi fem tips på gratis utomhusaktiviteter som passar bra denna sommar när covid-19-pandemin påverkar vårt sätt att resa, semestra och umgås.  

Fiska krabbor eller snorkla från Hultabryggan

Du kan fiska krabbor på flera ställen längs Ängelholms kust. I Björkhagen, ett villasamhälle intill Skälderviken finns Hultabryggan. Från denna brygga utgår en snorkelled, som är en naturstig under vattnet där du kan se allt från blåmusslor och tångsnällor till krabbor och maneter.

Hultabryggan är döpt efter de tre bröderna Ludvig, Axel och Janne Hult som byggde ekor på området på 1920-talet.

Badbryggan ligger vid Magnarps skog i slutet på Strandridarevägen i Björkhagen. Stadsbuss 2 stannar vid Per Skomakares väg i Björkhagen, sedan är det cirka 10 minuters promenad längs Strandridarevägen tills du kommer fram till den lilla bryggan.

Träbrygga av gammal modell går ut i blått vatten.

En av bryggorna i Skälderviken där du kan fiska krabbor.

Besök ett UFO i Sibirienskogen

I Sibirienskogen står ett UFO och alla som vill kan besöka det. Monumentet är en modell av ett ufo som den kände ängelholmsprofilen Gösta "Pollenkungen" Carlsson låtit bygga. Enligt historien har Gösta själv bevittnat en UFO-landning i Sibirienskogen den 18 maj 1946. På platsen för den påstådda landningen står en modell av farkosten.

Hitta hit

Ta dig till stadsdelen Södra utmarken. Följ Sibirienvägen ner mot stranden där det finns skyltar till UFO-monumentet.

Stadsbuss 1 stannar vid Råggatan i Södra Utmarken och är den närmsta busshållsplatsen. Men det är en ganska lång promenad ner till UFO-monumentet.

Följ gul lergök och ta en tur på Ottos runda

Ottos runda är en vandring på 10 kilometer som går från Stortorget, genom Kronoskogen, via Sibirien och tillbaka till centrum igen. Vandringen startar vid turistbyrån i gamla rådhuset på Stortorget och hela sträckan är markerad med en gul vandrande lergök. Följ markeringarna och njut av både stad och skog och Rönne å.

Ottos runda är döpt efter vandringsentusiasten Otto Carlsson som tog initiativet till rundan år 1999.

Mer om Ottos rundalänk till annan webbplats

Fler motionsslingor i Ängelholm länk till annan webbplats

Bild på en liten skylt som föreställer en gul lergök med ben som promenerar

Den gula lergöken som visar vägen längs Ottos runda

Vandra i historiens, kvinnornas eller konstens spår

I oktober 1511 fick Ängelholms sina stadsprivilegier och resten är historia. En historia av både svensk-danska krig och sockerbruksindustri, en kung som inte ville att Ängelholm skulle vara en stad och kvinnor som gjort stora avtryck.

Ta din telefon till hjälp och ge dig ut på en vandring genom Ängelholms historia. Appen Shuttle visar vägen och berättar historien.

Det finns fyra promenader att välja mellan:

  • Ängelholm 500 år på 500 meter
  • Ängelholm- industristaden
  • Starka kvinnor i staden
  • Konsten i Ängelholm.

Vandringsrundor i Ängelholm med mobilappen Shuttlelänk till annan webbplats

Del av tingshuset som är orangefärgat med koppartak mot blå himmel.

Tingshuset är en historisk byggnad i Ängelholm.

Träna och motionera ute

Utegym

Det finns flera möjligheter till att motionera utomhus och varierat i Ängelholm med omnejd. Utegym finns längs elljusspåren i Ängelholm, Munka Ljungby och Hjärnarp.

Lånelåda med träningsredskap

Utegymmet i Nybroskogen har nyligen fått en låda med bland annat kettlebells, hantlar, medicinbollar och TRX-band. Bara att låna, träna och lämna tillbaka.

Aktivitetsrundor

Det finns två nya aktivitetsrundor, en i Ängelholm och en i Hjärnarp, som passar unga som gamla och den som tränar själv eller tillsammans med andra. Följ skyltarna och gör de aktiviteter som skyltarna tipsar om så får du en genomkörare av kroppen.

Se filmen om aktivitetsrundan och hinderbanan

 

 

Hinderbana

På hinderbanan vid Ängelholms skateboardpark finns olika hinder med möjligheter att träna styrka, uthållighet, kondition, balans och smidighet.

Lånelåda med lek och spel

Vid Ängelholms skatebordpark finns även en låda full med leksaker, spel och bollar ut. Du får använda redskapen så mycket det går, men vi ber dig ta hänsyn till budskapet på lådan - låna, lek och lämna tillbaka. Då får fler chansen till aktivitet!

Utegym gjort av trästockar i skogsglänta. Soligt väder. Gröna trädkronor.

Ett av Ängelholms kommuns utegym.