Välkommen till skolstart

Vi hälsar alla elever välkomna tillbaka till skolorna när höstterminen nu börjar. Tänk på att registrera uppgifter i e-tjänsten skolstart. Corona är fortfarande lika aktuellt som innan sommaren och vi följer hela tiden Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tillsammans kan vi fortsätta hjälpas åt att förhindra smittspridningen.

Du som elev eller vårdnadshavare kan hjälpa till att förhindra smittspridningen genom att följa de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten rekommenderar:

  • Håll avstånd till andra människor
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk med snuva, hosta eller feber, även vid lindriga symtom
  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten ofta

Ängelholms kommun följer hela tiden Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Nu när vi startar upp våra verksamheter efter sommaren får vi inte glömma att vi fortfarande är i en pandemi. Detta innebär att vi följer utvecklingen nogsamt och arbetar utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridning. I detta har vi alla ett stort personligt ansvar att följa de riktlinjer som finns, säger Lars-Ola Olsson, chef Lärande och familj.

Folkhälsomyndigheten om förebyggande åtgärder för grundskola och förskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndigheten om förebyggande åtgärder för gymnasieskolalänk till annan webbplats

Tänk på att registrera uppgifter i Skolstart

I samband med terminsstarten är det dags att registrera uppgifter i e-tjänsten Skolstart. Det gäller elev- och anhöriguppgifter, anmälan om specialkost, samtyckte för vaccination och ansökan om modersmålsundervisning. Det är viktigt att vi har uppdaterade uppgifter och i år har vi förenklat e-tjänsten ytterligare.

Läs mer om e-tjänsten Skolstartlänk till annan webbplats

Förskola, grundskola och särskola

Ängelholms kommuns förskolor och grundskolor håller öppet som vanligt och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär att skolplikten gäller. Är du som vårdnadshavare osäker på om ditt barn bör stanna hemma finns vägledning att få på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning

Folkhälsomyndighetens rekommendation om distansundervisning togs bort den 15 juni och Ängelholms gymnasieskola och gymnasiesärskola återgår till ordinarie undervisning i skolans lokaler. Initialt kan viss distansundervisning behållas för att ge möjlighet till social distansering.

Läs mer om Ängelholms gymnasieskolas terminsstartlänk till annan webbplats

Kulturskolan

Kulturskolans enskilda undervisning startar under vecka 35. Gruppundervisningen startar förhoppningsvis några veckor senare beroende på utvecklingen. En viss justering av tider kan förekomma samt i några fall byte till större lokal. Detta för att säkerställa avstånd och övriga restriktioner. Respektive lärare kontaktar inskrivna elever.

Löpande information från skolorna

Respektive skola/verksamhet informerar löpande via skolornas normala kommunikationskanaler som exempelvis Fronter.

På engelholm.se hittar du våra åtgärder som vidtagits inom utbildning och barnomsorg på grund av coronaviruset och covid 19. Sidan uppdateras löpande.

Utbildning och barnomsorg coronaviruset och covid-19länk till annan webbplats

Folkhälsomyndigheten - vanliga frågor och svarlänk till annan webbplats

Folkhälsomyndigheten - information till skolor, förskolor och vårdnadshavarelänk till annan webbplats

Fyra bilder på barn, elever och lärare från grundskola, förskola, vuxenutbildning och gymnaiseskolan.