Digitala föreläsningar om psykisk
hälsa, fysisk aktivitet och HBTQ under Skåneveckan

Jill Taube gör en livesänd föreläsning den 7 oktober om hur fysisk aktivitet påverkar vår psykiska hälsa och Martin Eidensten föreläser HBTQ och psykisk hälsa. Föreläsningarna finns tillgängliga till i slutet av oktober.

– Med Martins och Jills föreläsningar vill vi ge människor möjlighet att få mer kunskap om psykisk hälsa och fysisk aktivitet men också HBTQ-frågor och förståelsen för allas lika värde och vikten av tillhörighet. Genom att delta i Skåneveckan kan vi tillsammans bidra till att minska fördomar och stigmatisering. Jag hoppas att alla som är intresserade av psykisk hälsa och önskar få nya kunskaper och tips tittar på föreläsningarna, säger Johanna Gundel Svensson, psykiatrisamordnare på Ängelholms kommun.

Föreläsning med Martin Eidensten: ’HBTQ – psykisk hälsa’

Martin Eidenstens föreläsning handlar om vikten av
tillhörighet och konsekvenserna av att inte få vara med. Föreläsningen kan du se på Youtube från och med den 8 oktober till och med den 29 oktober:

Se föreläsningen mellan den 8 oktober till den 29 novemberlänk till annan webbplats

Livesänd föreläsning med Jill Taube: ’Fysisk aktivitet och psykisk hälsa – goda följeslagare’

Onsdag 7/10 kl. 13-15:15

Fysisk aktivitet är en självklarhet för att få och bibehålla en god psykisk hälsa och även för att behandla depression och viss typ av ångest. Jill Taube, psykiatriker och levnadsvaneexpert, guidar er både i teori och i praktik. Under livesändningen finns möjlighet att ställa frågor till Jill via kommentarsfältet på Youtube. Föreläsningen livesänds den 7 oktober på Youtube och kan ses i efterhand till och med den 28 oktober:

Livesänd föreläsning med Jill Taube den 7 oktober kl. 13:00länk till annan webbplats

En extra film med Jill Taubelänk till annan webbplats

Arrangemanget är en del av Skåneveckan för psykisk hälsa 2020.

Hela programmetlänk till annan webbplats
Skåneveckan samordnas av Studieförbundet vuxenskolan.

Martin Eidensten och Jill Taube som ska föreläsa om psykisk hälsa Skåneveckan

Martin Eidensten och Jill Taube föreläser om psykisk hälsa under Skåneveckan.