Ny grön nivå nådd med ekologiska inköp

Hur ligger Ängelholms kommun till när det gäller ekologiska inköp?

Ekomatcentrum släpper varje år en rapport som mäter hur stor del av kommunernas inköp som är ekologiska. Enligt den senaste rapporten från Ekomatcentrum når Ängelholms kommun över ekomatcentrums gröna nivå. Andelen inköp som är ekologiska är nu 27 procent. Det ger Ängelholms kommun plats 134 på rankingen över nästan alla Sveriges kommuner. Ängelholm flyttas upp med 41 placeringar från förra året. Bäst i Sverige var Lunds kommun med 83 procent andel ekologiska inköp.

Att Ängelholms kommun nått över 25 procent andel ekologiska inköp innebär att kommunen får ett diplom för sina insatser med att satsa ekologiskt. I kommunens måltidpolicy är målet att 25 procent av inköpen ska vara ekologiska och i och med årets resultat når man det uppsatta målet.

Ekomatcentrum är en ideell organisation som arbetar med mat och hållbarhetsfrågor. Det är även ett kompetenscentrum för informationsverksamhet om mat-, klimat- och miljöfrågor. Ekomatcentrum har sedan 1999 samlat in statistik för att kartlägga inköpen av ekologiska livsmedel inom den offentliga sektorn.

Läs hela rapporten på ekomatcentrums webbplats.länk till annan webbplats

En entré till en matsal med en person som skriver dagens matsedel på en svart tavla.