Havet i fokus på Vejbystrands biblioteks nya barnavdelning

Idag invigdes den nya barnavdelningen på Vejbystrands bibliotek. Efter invigningstal klipptes bandet av Charlotte Engblom (L) inför en liten skara besökare.

Bibliotekschef Martin Memet Könick inledde dagen med att hälsa alla välkomna och berätta mer om lokalen. Temat på avdelningen är marint och Vejbystrands koppling till havet syns i bibliotekets lokaler.

– Förra året hade vi ”torgmöte” på Vejbystrands bibliotek och frågade allmänheten vad de ville behålla och vad de ville utveckla i biblioteket. Det var tydligt för oss att man vill behålla kopplingen till havet, vilket vi har tagit fasta på i utformandet av den nya avdelningen, säger Martin Memet Könick.

Charlotte Engblom (L) som är ordförande för nämnden för kultur, idrott och fritid höll ett tal där hon bland annat citerade Astrid Lindgren:

"En barndom utan böcker, det vore ingen barndom. Det vore att vara utestängd från det förtrollade landet, där man kan hämta den sällsammaste av all glädje. Orden är Astrid Lindgrens och jag tror alla av oss håller med."

Barn från en närliggande förskola skulle vara med på invigningsdagen men på grund av det rådande läget, med varning för ökad smittspridning av covid-19 i Skåne, avbokades detta. Biblioteket är dock öppet som vanligt och en ung besökare och hans pappa blev först ut att prova den nyinvigda avdelningen.

– Pappan hade suttit i den båten när han var liten, nu är han här med sin son som sitter i exakt samma båt men i en helt ny avdelning. Det är lite kärnan av det, man ska känna igen bibliotekets själ samtidigt som det är anpassat för dagens och framtidens biblioteksverksamhet, säger Martin Memet Könick.

Charlotte Engblom (L) klipper invigningsbandet

Charlotte Engblom (L) klipper invigningsbandet. Foto: Victor Larsson, Ängelholms kommun

Den glada besökaren Noah var först ut att prova den nya avdelningen

Den glada besökaren Noah var först ut att prova den nya avdelningen. Foto: Victor Larsson, Ängelholms kommun

Överblick av den nya barnavdelningen

Överblick av den nya barnavdelningen. Foto: Victor Larsson, Ängelholms kommun

Bild på läshörna
Blå soffor i läshörna