Aktuellt om coronaläget i Ängelholm vecka 9

Smittspridningen är fortsatt hög i Sverige, Skåne och i Ängelholm. Andra delar av landet har redan drabbats av den "tredje vågen". Trots det är det en nedgång i antalet insjuknade under vecka 8 i Ängelholm, då 122 nya fall rapporterades in. Det är något lägre jämfört med veckan innan då 160 fall inrapporterades. Tänk på att sportlovet kan ha inverkan på både testning och siffrorna vi har fått till oss.

Stegvis återgång till närundervisning på högstadiet

Under vecka 9 har alla högstadieskolor bedrivit distansundervisning efter rekommendationer från Smittskydd Skåne. Med start på måndag kommer det att vara en successiv återgång till närundervisning. Mer information till elever och vårdnadshavare om vad som gäller på respektive skola finns på Fronter.

Fronters inloggningssidalänk till annan webbplats

Den här veckan startade Aktivitet förebygger upp sin verksamhet igen. Aktivitet förebygger omfattar alla kommunala skolor och 25 föreningar i kommunen och möjliggör föreningsverksamhet på skoltid för årskurs 4-6.

Viktig information från Region Skåne angående vaccinationerna

Just nu är det många som ringer till 1177 och vill boka tid för vaccination mot covid-19. Det går alltså inte att boka tid på det sättet. I dagarna får alla som är 85 år eller äldre ett brev från sin vårdcentral med information om hur man bokar tid för vaccination. Om du inte är 85 år eller äldre kan du inte boka tid för vaccination just nu. Sprid gärna denna information till äldre släktingar och vänner som kanske inte använder Facebook som informationskanal.

Vi får en hel del frågor om vår roll i vaccineringen mot covid-19. Tänk på att det är Region Skåne som ansvarar för vaccineringen i Ängelholms kommun. All info om vaccination finns hos 1177, på följande länk:

Läs faktagranskad information om vaccineringen från 1177länk till annan webbplats

Motverka smittspridningen!

Vi måste alla fortsätta att hjälpas åt för att motverka smittspridningen. Det gäller oss allihopa. Tänk på att visa hänsyn och ta hand varandra.

Följ utvecklingen av coronapandemin i Ängelholm där vi uppdaterar löpande med ny informationlänk till annan webbplats

Grafisk bild om covid-19